This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Unable to run performance tests on machine with runtime only license

8 Answers 63 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Maria
Top achievements
Rank 1
Maria asked on 26 Sep 2012, 05:24 PM
I have a machine with the Test Studio run time license installed. I was able to run the regular test scripts just fine. However, when I attempted to run the performance test scripts on that machine, it failed. Any idea what may be causing it?

8 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Plamen
Telerik team
answered on 01 Oct 2012, 01:41 PM
Hello Maria,

I was able to successfully run a performance test list on a remote machine with only the runtime version installed. In order to help you, we will need more information about your issue. What is the error you're getting when trying to execute a performance test list? Also, please record a short video demonstrating the issue. This will help us to better understand what is happening. Jing is a free and decent screen recorder. Thanks for providing the information we need to best assist you.

All the best,
Plamen
the Telerik team
Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
Vote now
0
Maria
Top achievements
Rank 1
answered on 01 Oct 2012, 05:47 PM
When I create the Test List and select the Test List Type = "Automated", the test list runs fine on the machine with run time license only.

When I create the Test List for the same test script and select the Test List Type = "Performance", the test list fails when attempting to execute it. It pops up the security certificate in IE. I don't understand why running the same script would work for the "Automated" test list type and not work for the "Performance" test list type.

Any suggestions on how to fix it?
0
Accepted
Cody
Telerik team
answered on 01 Oct 2012, 06:06 PM
Hi Maria,

Yes there is one key difference between an automated web test and a performance test. A web test will not use our HTTP Proxy (unless you're dealing with a Silverlight application). A Performance Test will always use our HTTP Proxy in order to get accurate server/client timing information. As a result anytime you're dealing with HTTPS traffic you must install our certificate in order to overcome this security certificate error dialog.

All the best,
Cody
the Telerik team
Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
Vote now
0
Maria
Top achievements
Rank 1
answered on 01 Oct 2012, 06:14 PM
That's it. It works now. Thanks so much for your help!
0
Senthil
Top achievements
Rank 1
answered on 12 Oct 2012, 08:02 PM
I have the same problem with the run time. I am using runtime TestStudio 2012_2_920. The run time is sitting on XP machine. I did the install certificate. When i try to run the test after installation, it throws certificate error. When i re-reun the command line, it says certificate already installed.
Any input?

Thanks
Sen
0
Plamen
Telerik team
answered on 17 Oct 2012, 03:01 PM
Hello Senthil,

Unfortunately without a local repro it is impossible to say why installing the certificate doesn't work in your case. Can you please provide us with direct access to your application? If it is not possible to grant us access to your application, please take a Fiddler trace and attach it to a support ticket in a zip file. If you are unfamiliar with how to do that please refer to this short video. You can download the Fiddler application from here. A Jing video demonstrating the issue may also help us to better understand what is happening. If you feel any of this information is sensitive, you can submit a support ticket which is confidential, unlike this forum. Thank you for providing the information we need to best assist you.

All the best,
Plamen
the Telerik team
Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
Vote now
0
Jeremiah
Top achievements
Rank 1
answered on 07 May 2019, 09:28 PM

I have now fun into this same issue. I tried the provided link to the certificate and got a 404. Could I get an updated link for the cert please?

Thanks,

Jeremiah

0
Plamen Mitrev
Telerik team
answered on 09 May 2019, 07:52 AM
Hello Jeremiah,

I am sorry that the link to our documentation is not working. I will fix the redirect by tomorrow, but in the meantime you can find the necessary information here.

I hope that helps.

Regards,
Plamen Mitrev
Progress Telerik
 
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!

Tags
General Discussions
Asked by
Maria
Top achievements
Rank 1
Answers by
Plamen
Telerik team
Maria
Top achievements
Rank 1
Cody
Telerik team
Senthil
Top achievements
Rank 1
Jeremiah
Top achievements
Rank 1
Plamen Mitrev
Telerik team
Share this question
or