Issue with Telerik recognizing Azure Active Directory Sign-In
1 Answer 6 Views
Bella
Top achievements
Rank 1
Bella asked on 06 May 2021, 07:37 AM | edited on 06 May 2021, 07:37 AM

Hello,

I have created a test to log in via Azure Active Directory using Data Driven steps that get the login from XML file. 

I have ensured that all credentials are correct.

When I execute the test to log in, it shows this error (picture attached). But when I click the Next Button manually it works and goes to the next page (password page).  Any Ideas why it wouldn't work on the test but does work manually?

Kind regards,

Bella

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
1
Accepted
Elena
Telerik team
answered on 06 May 2021, 03:37 PM

Hello Bella,

Based on the shared details I suspect that the step, which enters the text does not use the SimualteRealTyping property enabled. Can you, please, check if this assumption is correct and if so, try to enable this and verify what happens during the test run.


I guess that you will need to enable the corresponding property for the click steps on Next button as well - SimulateRealClick

Please, give this a try and let me know if it works for you.

Regards,
Elena
Progress Telerik

Virtual Classroom, the free self-paced technical training that gets you up to speed with Telerik and Kendo UI products quickly just got a fresh new look + new and improved content including a brand new Test Studio course! Check it out at https://learn.telerik.com/.
Thank you very much for your help! This fixed the problem.

Kind regards,

Bella
- by
Bella
Top achievements
Rank 1
on 07 May 2021, 08:07 AM

Hi Bella, 

I am pleased to know that the provided suggestion worked for you to cover the login scenario.

Regards,

Elena

- by
Elena
Telerik team
on 07 May 2021, 02:58 PM
Asked by
Bella
Top achievements
Rank 1
Answers by
Elena
Telerik team
Share this question
or