Error in test studio IE Launch

2 posts, 0 answers
  1. Bruce Van Buren
    Bruce Van Buren avatar
    4 posts
    Member since:
    Sep 2005

    Posted 17 Feb 2012 Link to this post

    I have installed test studio and recorded opening a browser and navigate dating to google.com.  
    It when rnning the test it runs fine when i use Firefox but in IE9 it sets about:blank in the link and of course fails.  The log Contains the error that follows.  

    How does one correct this error?

    Thanks

    '02/17/12 3:53:48 PM' - System.ApplicationException: Exception thrown attempting to launch Internet Explorer. Please make sure Internet Explorer is properly installed and you are able to launch it. ---> System.Management.ManagementException: Invalid class at System.Management.ManagementException.ThrowWithExtendedInfo(ManagementStatus errorCode) at System.Management.ManagementObject.Get() at ArtOfTest.Common.Extensions.ProcessExtensions.GetParentProcess(Process process) at ArtOfTest.WebAii.BrowserSpecialized.InternetExplorer.InternetExplorerActions.LaunchNewBrowserInstance(Int32 timeout, ProcessWindowStyle windowStyle, String pipename) --- End of inner exception stack trace --- at ArtOfTest.WebAii.BrowserSpecialized.InternetExplorer.InternetExplorerActions.LaunchNewBrowserInstance(Int32 timeout, ProcessWindowStyle windowStyle, String pipename) at ArtOfTest.WebAii.Core.Manager.LaunchNewBrowser(BrowserType browserToLaunch, Boolean waitForBrowserToConnect, ProcessWindowStyle windowStyle, String arguments) at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.InitializeWeb(ExecutionEngineCreateParams initParams) at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.CreateAndInitializeEngine(Test test, ExecutionEngineCreateParams cp) at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.ExecuteTest(ExecuteTestCommand command)------------------------------------------------------------'02/17/12 3:53:48 PM' - Test completed!

  2. Plamen
    Admin
    Plamen avatar
    8 posts

    Posted 20 Feb 2012 Link to this post

    Hi Bruce Van Buren,

    Please take a look at this article from our Troubleshooting Guide and perform the steps described there. Although targeted for Recording issues, changes suggested there could remedy your situation. Disabling IE Add-ons is a common fix for this error.
     
    Greetings,
    Plamen
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
Back to Top