WPF Rec Operation doesn`t start

9 posts, 0 answers
  1. Dionaker
    Dionaker avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 09 Oct 2012 Link to this post

    Hallo Telerik Team,

    I got a Problem with my WPF application. It doesnt matter what i Record. In all case the Programm is recording my interaction correct(all Values for example name or fullname are correct.) however if i start the replay it does nothing.
    The Log shows a NullReferenceException.

    ------------------------------------------------------------
    '10/9/2012 1:08:09 PM' - Using .Net Runtime version: '4.0.30319.544' for tests execution.
    '10/9/2012 1:08:09 PM' - Starting execution....
    '10/9/2012 1:08:54 PM' - Failure detected during execution. Details:
    ------------------------------------------------------------
    '10/9/2012 1:08:54 PM' - System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.InitializeWpf(ExecutionEngineCreateParams initParams)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.CreateAndInitializeEngine(Test test, ExecutionEngineCreateParams cp)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.ExecuteTest(ExecuteTestCommand command)
    ------------------------------------------------------------
    '10/9/2012 1:08:55 PM' - Test completed!

    I use in my WPF app the RadControl from Telerik.

    I had already test a other Application without Radcontrole. At this works fine.

    Pls Help



  2. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    782 posts

    Posted 12 Oct 2012 Link to this post

    Hello Marcus,

    I am sorry to hear you are experiencing this problem.
    In order to assist you further on this we will need you to provide us with your application so we can reproduce this behavior on our side. Could you please attach your WPF application in this ticket?
    If you are not able to provide us with the application please record a short video so we can witness this behavior.

    Looking forward to hear from you.

    Regards,
    Ivaylo
    the Telerik team
    Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
    Vote now
  3. Dionaker
    Dionaker avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 15 Oct 2012 Link to this post

    I had record my Problem and i hope you can help me.
  4. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    782 posts

    Posted 18 Oct 2012 Link to this post

    Hello Marcus,

    Thank you for providing me with the video so I can witness this behavior.
    The problem is that your application starts with a splash screen and we have a known issue on splash screen handling. However this issue should be resolved in Test Studio version 2012.2.920 which you are using. I can reopen the existing bug but I will need to have a local repro before I proceed. Could you please send me the application so I can recreate the issue on our side?

    Looking forward to hear from you.

    All the best,
    Ivaylo
    the Telerik team
    Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
    Vote now
  5. Marcus
    Marcus avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 18 Oct 2012 Link to this post

    Hi, 

    Sry but this is not possible.
    How can i fix this Problem?
    I have no permission to change or send the Source Code.

  6. Marcus
    Marcus avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 22 Oct 2012 Link to this post

    Dear Telerik Team, 

    Now i had test my Gui without the Splash screen but the same Error still. The splash screen is not the mistake i think.
    Please Help.

    Marcus
  7. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    782 posts

    Posted 23 Oct 2012 Link to this post

    Hello Marcus,

    I am sorry to hear you are still experiencing this issue.
    In order to investigate this further we will need you to provide us with your WPF application so we can reproduce this behavior locally. If you are going to provide us with your application please note that it will be better to submit a support ticket where the information remains private.

    Looking forward to hear from you.

    Kind regards,
    Ivaylo
    the Telerik team
    Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
    Vote now
  8. Marcus
    Marcus avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 23 Oct 2012 Link to this post

    Hello, 

    Like i said, its not possible to give you our WPF app because i havent the permission to change or send the Source Code.

    But i can show you in Teamviewer for example or how do you handle with problems like this?
    Or can you give me a email address where i can get help?

    Best Regards

    Marcus 
  9. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    782 posts

    Posted 24 Oct 2012 Link to this post

    Hello Marcus,

    Please note that we will not require your source code, you can provide us with the .exe file of your built WPF app. Via Teamviewer we can only witness this issue but we will not be able to handle it. In cases like this, when we have a local repro we provide it to our developers and they start debugging Test Studio source code for the possible reason of failure, when found we can issue a custom build of Test Studio for you so you can continue your testing. But without your help we cannot proceed any further.

    Thank you for your understanding.

    Regards,
    Ivaylo
    the Telerik team
    Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
    Vote now
Back to Top