VS 2017 Test Explorer Only Launches IE

3 posts, 0 answers
  1. Roddy
    Roddy avatar
    2 posts
    Member since:
    Sep 2017

    Posted 02 Nov 2017 Link to this post

    I have exported my Test Studio project to Visual Studio and want to debug coded steps. I have my default browser set to Chrome, my project is set to use Chrome, I created a .testsettings file that is set to Chrome and I have set the default Visual Studio browser to Chrome.

    When I run the test from the VS plug-in it will launch Chrome but if I launch a test from VS Test Explorer it will launch Internet Explorer. Is there a way to change this or am I stuck with IE?

  2. Roddy
    Roddy avatar
    2 posts
    Member since:
    Sep 2017

    Posted 03 Nov 2017 Link to this post

    I was able to resolve this by selecting the test in Test Studio, going into Test Details, clicking on All Test Properties, and setting the BrowserType to Chrome. Seems odd that NotSet would default to IE when preference is set to Chrome everywhere else.
  3. Nikolay Petrov
    Admin
    Nikolay Petrov avatar
    308 posts

    Posted 07 Nov 2017 Link to this post

    Hello Roddy,

    Once you added in VS a settings file it is necessary to select it from Test -> Test Settings -> Select Test Settings File (steps 11 - 14 in this article). If not selected this way it will not be used for the test execution.

    I hope this clarification helps.

    Kind Regards,
    Nikolay Petrov
    Progress Telerik
     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
Back to Top