TS Validation fails

1 Answer 13 Views
General Discussions Test Execution
Steve
Top achievements
Rank 1
Iron
Steve asked on 30 Jun 2021, 09:03 PM

Hopefully, one last question. This scenario has happened a few times.  My test will error on a step. I find it in the DOM, and add some more attributes to the find expression. TS says it found my element. I re-run my test and it will fail on the same step again. I look at the find expression and it is the one I defined, and TS validated. So, why the failure. 

 

 

Steve

Steve
Top achievements
Rank 1
Iron
commented on 01 Jul 2021, 12:57 PM

Nevermind. I think I understand why this happens.

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
0
Elena
Telerik team
answered on 01 Jul 2021, 01:06 PM

Hello Steve,

I am glad to know you managed to sort this out and will only mention what possibly could be the reason for the described misbehavior. 

Probably, part of the attributes used in the element's find expression have dynamic value, which is different each time the application is loaded. Therefore we recommend to use static and unique attributes or set of such, which point to the desired element. 

I hope that this will be helpful. Let me know in case of further questions.

Regards,
Elena
Progress Telerik

Virtual Classroom, the free self-paced technical training that gets you up to speed with Telerik and Kendo UI products quickly just got a fresh new look + new and improved content including a brand new Test Studio course! Check it out at https://learn.telerik.com/.
Tags
General Discussions Test Execution
Asked by
Steve
Top achievements
Rank 1
Iron
Answers by
Elena
Telerik team
Share this question
or