Test Studio Not connecting to Silverlight application

8 posts, 0 answers
  1. divya
    divya avatar
    3 posts
    Member since:
    May 2011

    Posted 31 May 2011 Link to this post

    Im using the trial version of Test Studio for automation . I need to record steps of a silverlight application which opens in IE.
    But when I try to record , as soon I navigate to the link in IE, i get a runtime error saying ' The application has requested the Runtime to terminate in an unusual way . '. Also after a while the application opens up , but without recording enabled and a pop up comes up saying ' Cannot connect to Silverlight Application . Silverlight recording will not function.'
    Please let me know how to resolve this?

    Thanks,
    Divya
  2. Stoich
    Admin
    Stoich avatar
    1 posts

    Posted 01 Jun 2011 Link to this post

    Hello Divya,
        please check out our article on Silverlight connection problems here:
    http://www.telerik.com/automated-testing-tools/support/kb/unable-to-connect-to-silverlight-application.aspx

    Let me know if you're still unable to resolve this.

    Kind regards,
    Stoich
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get now >>

  3. divya
    divya avatar
    3 posts
    Member since:
    May 2011

    Posted 02 Jun 2011 Link to this post

    Hi ,

    The issue still persists, Do let me know if additional data is required to resolve this issue.

    Thanks,
    Divya
  4. Daniel Djambov
    Admin
    Daniel Djambov avatar
    84 posts

    Posted 06 Jun 2011 Link to this post

    Hello divya,

    Does this happen with every Silverlight application or only with specific one? Can you try recording against http://www.Silverlight.net/content/samples/sl4/toolkitcontrolsamples/run/default.html to verify it is also reproduced there?

    If it is - can you give us the URL you are trying to automate to check it? Also what version of Internet Explorer and Silverlight do you have installed? Have you tried it on a different machine to see if it works there? Any additional information is highly appreciated in order to isolate the problem, as we are unable to reproduce it locally.

    Regards,
    Daniel Djambov
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get now >>

  5. divya
    divya avatar
    3 posts
    Member since:
    May 2011

    Posted 08 Jun 2011 Link to this post

    Hi ,

    I tried with the URL given below and I get the same error. 'Unable to connect to Silverlight Application. Silverlight Recording will not function'.
    The version of Silverlight I am using is 4.0.50917.0 and Internet Explorer is IE8 .
    My colleague is also running the tool , and he has been able to successfully record the application.

    Thanks,
    Divya

     

  6. Stoich
    Admin
    Stoich avatar
    1 posts

    Posted 09 Jun 2011 Link to this post

    Hello Divya,
        please upgrade to the latest version of Silverlight. The one you're currently using is not the latest one.

    Greetings,
    Stoich
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get now >>

  7. Venkatesh
    Venkatesh avatar
    1 posts
    Member since:
    Dec 2011

    Posted 27 Dec 2011 Link to this post

    Is this issue resolved for Divya? I just downloaded and Test Studio over this weekend and I am seeing the same error discussed in this issue. Here are some information on my configuration:

    Browser: IE8
    Silverlight version: 4.0.60831.0
    OS: Windows 7

    I already went through you "Unable to connect to Silverlight Applicaton" page. From the solution in this page, I tried 1, 2, 3 and 5. Solution #7, used fiddler and I don't see the entity titled "Content:application/x-silverlight-app" the header. Let me know where to add / modify this?

    Any help in resolving this issue for me is appreciated.

    Thanks
    -vms
  8. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3354 posts

    Posted 28 Dec 2011 Link to this post

    Hi,

    We never heard back from Divya which means we don't know whether or not Stoil's suggestion solved the problem. I just answered your support ticket on this problem. Let's continue the discussion there.

    Regards,
    Cody
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
Back to Top