This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Reporter can not establish its database in load test design

1 Answer 107 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Sonia
Top achievements
Rank 1
Sonia asked on 18 May 2012, 01:43 PM
Hi,

    I want to test performance of my web application, for this I did following:

    • Created a small web test
    • Designed a load test
      • Environment setup
      • Define user profiles, balance workload & adjust test settings

    Controller and agents got enable and turned their buttons into green but reporter didn’t most of the time. Reporter remains into red even I started service from “Configure Load Test Services” but still “Run this test” button is disabled and having message “cannot run because reporter cannot establish its databases”.

     

    I m facing above problem most of the time but if reporter turns into green I could not analyze results. I cannot see any results in “Analyze your results” window.

     

    I m facing one more issue that when I attempted to stop the service and restart it, I m getting “Unable to save configuration file. Be sure you have permissions to save the file” error on clicking “Apply” or “Ok” buttons.

     

    Kindly guide me in above scenarios.

    Thanks in advance

    • I want to test performance of my web application, for this I did following:
      •   Created a small web test
      •   Designed a load test (1. Environment setup and  2. Define user profiles, balance workload & adjust test settings)
      Controller and agents got enable and turned their buttons into green but reporter didn’t most of the time. Reporter remains into red even I started service from “Configure Load Test Services” but still “Run this test” button is disabled and having message “cannot run because reporter cannot establish its databases”.
        
      I m facing above problem most of the time but if reporter turns into green I could not analyze results. I cannot see any results in “Analyze your results” window.
        
      I m facing one more issue that when I attempted to stop the service and restart it, I m getting “Unable to save configuration file. Be sure you have permissions to save the file” error on clicking “Apply” or “Ok” buttons.
        
      Kindly guide me in above scenarios.
      Thanks in advance 

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
0
Byron
Telerik team
answered on 23 May 2012, 12:02 AM
Hi Sonia,

Thanks for trying Test Studio. First, I recommend upgrading to the latest internal build, which you can find in your Telerik.com account. This upgrade should resolve the permissions issue you see when attempting to restart the service.

What version of SQL are you using? Please make sure you are using SQL Server 2008 or above. Express Edition is fine. Test Studio does not work with SQL Server 2005.

If you continue to have difficulty, please enable logging and provide the result so we can continue troubleshooting.

All the best,
Byron
the Telerik team
Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
Test Studio Trainings
Tags
General Discussions
Asked by
Sonia
Top achievements
Rank 1
Answers by
Byron
Telerik team
Share this question
or