Refreshing on no page load

6 posts, 0 answers
  1. Tim
    Tim avatar
    4 posts
    Member since:
    Nov 2019

    Posted 21 Nov 2019 Link to this post

    I have an issue where my initial URL is not loading at all but cannot handle it as the next steps are not being triggered until the page loads.  I have tried to add a While loop which delays for 5 seconds and then tries a Browser Refresh, but as I TS can't even get to the while step the page cannot be refreshed.  Is there a code snippet which can identify when the page does not even start to load?
  2. Plamen Mitrev
    Admin
    Plamen Mitrev avatar
    214 posts

    Posted 22 Nov 2019 Link to this post

    Hi Tim,

    I am interested to analyze the test that you have and gather more details about the misbehavior. Please share more details on the topics below.

    • When the test execution starts, the browsers and the Test Studio extensions are loaded and it initially opens localhost. Then the first steps is executed and it is usually a "Navigate to" step. You should see the URL change and the page starting to load. Please let me know if that is not the case and share more details on the behavior.
    • Please zip and attach a sample Test Studio project, the application log and the step failure details to your next reply. I will analyze those details and try to advise your further.
    • Does this issue reproduce on a specific page only and is it publicly accessible for me to test? You can also try different browsers, like Chrome, Firefox and Internet Explorer and let me know what happens.

    It seems to me that a browser refresh will not help, if the page is not loading in the first place, as per my understanding. You can, however, use the Wait For URL step and allow some additional time for the page to load.

    I am looking forward to hearing from you.

    Regards,
    Plamen Mitrev
    Progress Telerik

     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
  3. Tim
    Tim avatar
    4 posts
    Member since:
    Nov 2019

    Posted 22 Nov 2019 in reply to Plamen Mitrev Link to this post

    Sorry for the delayed reply.  3rd party testing environment been down all day and therefore unable to replicate.  I will record the steps and provide scripts on Monday, but please be aware that you will not be able to run as IP controlled access to the 3rd party sites.
  4. Plamen Mitrev
    Admin
    Plamen Mitrev avatar
    214 posts

    Posted 27 Nov 2019 Link to this post

    Hi Tim,

    I am curious to know if that issue is reproduced against other publicly accessible pages like https://www.bing.com. If that is the case, please share a sample test as well and I will try to reproduce it.

    Please take you time to gather the requested resources along with a sample Test Studio project that I can investigate. Even though I will not be able to load the page on my end, I will be able to explore it.

    Regards,
    Plamen Mitrev
    Progress Telerik

     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
  5. Tim
    Tim avatar
    1 posts
    Member since:
    Nov 2019

    Posted 16 Dec 2019 Link to this post

    This can now be closed as it was an issue with one of test environments.
  6. Plamen Mitrev
    Admin
    Plamen Mitrev avatar
    214 posts

    Posted 16 Dec 2019 Link to this post

    Hello Tim,

    I am happy to know that the issue is resolved and you can continue with the test automation.

    I will proceed to close this forum thread, as you requested. Please do not hesitate to contact us again, if you need any help.

    Regards,
    Plamen Mitrev
    Progress Telerik

     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
Back to Top