This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Recored steps are missing in tests sometimes when project is opend

12 Answers 32 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
ITMANAGER asked on 07 Feb 2014, 10:26 AM
Hi all,
New release of telerik test studio seems to be make some issues. We are using Test studio Ultimate to automate our silverlight application. There we face data loosing issue in our recorded tests . When we open automated test project we saw that recorded test steps are missing in some automated test. However codes in code behind file is there. It happens to us twice for this week. It seems to be a bug in new release.

Best Regards,
Suranga Bandara

12 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Ivaylo
Telerik team
answered on 12 Feb 2014, 12:02 PM
Hello Peter,

I am sorry you are experiencing this issue. Please confirm you are using the latest Test Studio version which it 2013.2.1327. You can verify this from the Help tab. If not I strongly recommend you to upgrade.
In case you are using the latest version I would like you to provide more information on how you are reproducing this behavior so I can give it a try on my end. If this is a bug we definitely need to reproduce it locally on our end so we can investigate further. Please confirm you are saving changes after each change made in your project. Also is this happening with one specific project or with multiple projects, if this is a project related issue you can simply use different project. We will need to have a reliable repro in order to investigate further.

Looking forward to hearing from you.

Regards,
Ivaylo
Telerik
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
0
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
answered on 13 Feb 2014, 05:56 AM
hi Ivaylo,
Thanks for the reply. During update it says we are using latest version. And we are using test Studio plugin for Microsoft Visual Studio 2012.
After two initial incident we haven't experience it yet. In our solution we have only one project which is used for automation. However since we are committing our changes to our source repository, incident  didn't affect much at that time.
We are not able to reproduce it either.  It happens to us during following procedure.
1) work on automation project using visual studio and close the project
2) when we are open project in next day we saw that all steps in most of the scripts are missing. However contents available in thoese files exists as before.

If we able to reproduce this issue, we will inform to you guys regarding it.
Thank you very much.

best regards,
Suranga Bandara
0
Ivaylo
Telerik team
answered on 18 Feb 2014, 08:35 AM
Hello Peter,

Thank you for your update, I am happy to hear this issue is no longer reproducible on your end. I am not able to reproduce it either, in case this appear again we can dig into this further. In case you have a reliable repro please do not hesitate to contact us.

Thank you.

Regards,
Ivaylo
Telerik
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
0
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
answered on 27 Feb 2014, 11:21 AM
Hi Ivaylo,
We had to suffered from this issue again. However I was not able to find out proper way to reproduce it. Other than that we experience some times when we unbind the data source from test , visual studio get crashed and restarted.

Thank you
Best Regards,
Suranga
0
Ivaylo
Telerik team
answered on 27 Feb 2014, 04:43 PM
Hello Suranga,

I am sorry to hear this problem reappeared on your end. We definitely need a proper pattern in order to reproduce it. This might be connected with providing me with the project you are using. Please also confirm that when you make a change you are saving the changes applied.
The problem with removing the binding is also something new you are reporting, I will need some instructions on reproducing it as well.
As soon as you have proper pattern or sequence of actions on how to reproduce those issues please update this ticket and we will be more than happy to investigate and assist you further.

Thank you for your understanding and cooperation in advance.

Regards,
Ivaylo
Telerik
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
0
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
answered on 28 Feb 2014, 04:40 AM
Hi Ivaylo,
Thanks for the quick response. I know it is difficult to find out solution without having proper pattern.
For Issue 1) I tried many ways to find out pattern but it doesn't work :(  . If fails randomly.
For Issue 2)  Generally how we do things is
    a) Create a test
   b) Bind data in Excel file to test .
   c) Record test and add coded steps
  d)  When test is good remove binding and add test to main suite.

  During last step 90% of the time visual studio get crashed. However It also seems to be happens during long running only. I tried to record few steps , run it and remove binding it works well.

It may be difficult to track down these kind of issues :(

Best regards,
Suranga Bandara
0
Ivaylo
Telerik team
answered on 04 Mar 2014, 03:01 PM
Hello Suranga,

I am not able to reproduce such a behavior when I am following the repro steps described. If you are able to reproduce this frequently, could you please record a short video on what exactly you are doing so I can review and follow more closely. You can use Jing for your  video recording.
You can also provide me with your project so I can try this with it, it might be project related issue.

Looking forward to hearing from you.

Regards,
Ivaylo
Telerik
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
0
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
answered on 11 Mar 2014, 08:03 AM
Hi Ivaylo,
Thanks for the reply. It is really difficult to find out proper pattern for these issues. So currently we are following good practices ( frequent commits of work ) to minimize the effect. 

Thank you

Best regards,
Suranga Bandara
0
Ivaylo
Telerik team
answered on 12 Mar 2014, 01:36 PM
Hеllo Suranga,

It is always a good approach to follow the best practices.
Just to let you know that we have released a new internal build yesterday. You can give it a try if you would like, it may address the issue experienced.

Regards,
Ivaylo
Telerik
 
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
0
Shy
Top achievements
Rank 1
answered on 17 Mar 2014, 06:13 AM
Hi,

I am facing the similar issue my one of the recorded step is missing.
I am trying to automate a WPF application where in first few screens comes under a wizard mode, here the button below like Next to be identified dynamically and clicked.
I have recorded for each step desired button to be clicked. Once i save the project in TS and reopen the record step or the element under the step is missing.

Regards
Shyam



0
Shy
Top achievements
Rank 1
answered on 17 Mar 2014, 06:14 AM
Please note i am using version 2013.12.1327.0
0
Boyan Boev
Telerik team
answered on 20 Mar 2014, 08:53 AM
Hi Shyam,

Please go ahead an install your latest internal build (1510). You can download it from here.

Give that a try and let me know the results.

Regards,
Boyan Boev
Telerik
 
The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
and send us your feedback!
Tags
General Discussions
Asked by
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
Answers by
Ivaylo
Telerik team
ITMANAGER
Top achievements
Rank 1
Shy
Top achievements
Rank 1
Boyan Boev
Telerik team
Share this question
or