How to add load test agents

6 posts, 1 answers
  1. Maria
    Maria avatar
    19 posts
    Member since:
    Aug 2012

    Posted 29 Oct 2012 Link to this post

    I followed the steps listed below to add a load test agent on another PC.
    http://www.telerik.com/automated-testing-tools/support/documentation/user-guide/load-testing/load-installation/addloadagent.aspx

    However, on my Load Controller, all I see is the only test agent on my local box, NOT the new agent on another PC.

    What do I need to check?

    Thanks.
  2. Maria
    Maria avatar
    19 posts
    Member since:
    Aug 2012

    Posted 29 Oct 2012 Link to this post

    I've enabled logging and was able to see the following message:
    Unable to talk to the controller.

    I think that was my issue. However, I have no idea how to make my load agent to talk to the controller :-(  I was able to ping the controller from the agent box just fine. I verified the port number was correct. I don't know what else to check.
  3. Answer
    Stoich
    Admin
    Stoich avatar
    1 posts

    Posted 01 Nov 2012 Link to this post

    Hi Maria,
    the first thing you should try is turning off firewalls on one or both machines. This will usually resolve this type of problem.

    Let me know how it goes.

    Kind regards,
    Stoich
    the Telerik team
    Are you enjoying Test Studio? We’d appreciate your vote in the ATI automation awards.
    Vote now
  4. Maria
    Maria avatar
    19 posts
    Member since:
    Aug 2012

    Posted 01 Nov 2012 Link to this post

    Thanks. It works.
  5. Alberto
    Alberto avatar
    2 posts
    Member since:
    Dec 2012

    Posted 06 Dec 2012 Link to this post

    Hi Stoich

    I have the problem Maria described, i have a load agent on a virtual box and the controller, reporter and another agent on the host machine 

    I can ping the virtual box from the host and viceversa but can't see the load agent on the load test environment view, i'm using a trial version on both machines with the same Telerik version

    What i can do ? already turned off the firewalls, and the virtual box network adapter is set as "Bridge"

    Please help
  6. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3354 posts

    Posted 06 Dec 2012 Link to this post

    Hi Alberto,

    Since this is a duplicate of your other forum post, we will respond there.

    Regards,
    Cody
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
Back to Top