compile error due to missing Telerik namespace.

2 posts, 0 answers
  1. Duy
    Duy avatar
    3 posts
    Member since:
    Jul 2011

    Posted 17 Aug 2011 Link to this post

    Double post, please delete.

    Hello,

    I've been getting compiled error "...can't find Telerik namespace..." when create Script Test or generate Customize Step in Code since installed the licensed version of Test Studio.  This happens due to the existing of "Telerik.WebAii.Controls.Html;"
    and "Telerik.WebAii.Controls.Xaml;"  I fix this by commented out those two references and all customized code works as it should.

    Check intellisense in the editor (Test Studio), only object under Telerik namespace is TestStudio().

    Do I need those reference for future project?  If yes how to fix it, if no how do I exclude those lines in  Test Script?

    One more note, I uninstalled the trial version before install User version.

    Thanks.
  2. Stoich
    Admin
    Stoich avatar
    1 posts

    Posted 18 Aug 2011 Link to this post

    Hello Duy,
       I'm going to post my response to your query here as well. Since this is a public forum this might be helpful for other users experiencing the same issue.

    it's seems you're hitting a know issue. We haven't fixed it yet because we're unable to reliably reproduce it. It appears seemingly randomly. You can resolve the problem easily by adding the necessary references. You need to add project references to all the DLLs located in this folder:
    C:\Program Files (x86)\Telerik\WebUI Test Studio 2010.3\Bin\Translators
    Here's a Jing video demonstrating how this is done:
    http://www.screencast.com/users/TelerikTesting/folders/Jing/media/ecd4fe86-1318-4b0f-b2db-f750215f6106


    Best wishes,
    Stoich
    the Telerik team
    Vote for Telerik Test Studio at the Annual Automation Honors Voting!
Back to Top