Problem load web page on server windows 2022

0 Answers 787 Views
General Discussions
Fabio
Top achievements
Rank 1
Fabio asked on 13 Dec 2022, 09:42 PM
Hello,
I moved my website from a window server 2012 (where everything worked) to a window server 2022 with Framework 4.8.
After configuring IIS and inserting the pages leaving everything as it was also the web config, when I load the login page the telerik objects are all graphically wrong and nothing works.
I think it could be something in the webconfig that needs to be configured.
The errors that are generated are the following:
Failed to load resource: the server responded with a status of 403 () WebResource.axd:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 403 ()Telerik.Web.UI.WebResource.axd:1
Uncaught ReferenceError: Sys is not defined
    at default.aspx:128:1
Uncaught ReferenceError: $get is not defined
    at default.aspx:262:1
Uncaught ReferenceError: WebForm_AutoFocus is not defined


here is the code of my webcofig:     

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <configSections>
    <!-- For more information on Entity Framework configuration, visit http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=237468 -->
    <section name="entityFramework" type="System.Data.Entity.Internal.ConfigFile.EntityFrameworkSection, EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" requirePermission="false" />
  </configSections>
  <appSettings>
    <add key="Telerik.Skin" value="Bootstrap" />
    <add key="Telerik.ScriptManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
    <add key="Telerik.StyleSheetManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
    <add key="Telerik.Web.UI.RenderMode" value="lightweight" />
  </appSettings>
  <system.web>
    <compilation debug="false" strict="false" explicit="true" targetFramework="4.8">
      <assemblies>
        <add assembly="System.Net.Http, Version=4.2.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
        <add assembly="System.Security, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
        <add assembly="System.Data.Entity.Design, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" />
      </assemblies>
      <buildProviders>
        <add extension=".edmx" type="System.Data.Entity.Design.AspNet.EntityDesignerBuildProvider" />
      </buildProviders>
    </compilation>
    <httpRuntime targetFramework="4.8" />
    <pages>
      <controls>
        <add tagPrefix="telerik" namespace="Telerik.Web.UI" assembly="Telerik.Web.UI" />
      </controls>
    </pages>
    <httpHandlers>
      <add path="ChartImage.axd" type="Telerik.Web.UI.ChartHttpHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler.axd" type="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx" type="Telerik.Web.UI.DialogHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" validate="false" />
    </httpHandlers>
  </system.web>
  <system.webServer>
    <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" />
    <handlers>
      <remove name="ChartImage_axd" />
      <add name="ChartImage_axd" path="ChartImage.axd" type="Telerik.Web.UI.ChartHttpHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_SpellCheckHandler_axd" />
      <add name="Telerik_Web_UI_SpellCheckHandler_axd" path="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler.axd" type="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_DialogHandler_aspx" />
      <add name="Telerik_Web_UI_DialogHandler_aspx" path="Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx" type="Telerik.Web.UI.DialogHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <remove name="Telerik_RadUploadProgressHandler_ashx" />
      <add name="Telerik_RadUploadProgressHandler_ashx" path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" />
      <add name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <remove name="ExtensionlessUrlHandler-Integrated-4.0" />
      <remove name="OPTIONSVerbHandler" />
      <remove name="TRACEVerbHandler" />
      <add name="ExtensionlessUrlHandler-Integrated-4.0" path="*." verb="*" type="System.Web.Handlers.TransferRequestHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv4.0" />
    </handlers>
  </system.webServer>
  <entityFramework>
    <providers>
      <provider invariantName="System.Data.SqlClient" type="System.Data.Entity.SqlServer.SqlProviderServices, EntityFramework.SqlServer" />
    </providers>
  </entityFramework>
  <runtime>
    <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="Newtonsoft.Json" publicKeyToken="30ad4fe6b2a6aeed" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-13.0.0.0" newVersion="13.0.0.0" />
      </dependentAssembly>
    </assemblyBinding>
  </runtime>
</configuration> 

If anyone can help me figure out how to fix this.

Thank you
Rumen
Telerik team
commented on 14 Dec 2022, 08:05 AM

The Sys is undefined error is discussed in the following article: Sys Is Undefined Microsoft JScript Runtime Error Occurs.

If the WebResource.axd and Telerik.Web.UI.WebResource.axd handlers are blocked then you can look for WAF firewall settings and also add them in the web.config with location tags.

 

No answers yet. Maybe you can help?

Tags
General Discussions
Asked by
Fabio
Top achievements
Rank 1
Share this question
or