This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Doesn't work in IE10 even Telerik Demo Page

6 Answers 144 Views
MediaPlayer
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Christophe
Top achievements
Rank 1
Christophe asked on 10 Sep 2014, 06:48 AM
Hi team,

I'm having trouble with the media player feature as it won't work on IE10. Every other browsers are fine (Chrome, Safari, FF) but IE10 shoot me an werror message.
Same one as the one I get when I load Telerik demo page here : http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/media-player/examples/functionality/mediatypes/defaultcs.aspx

You'll see attache the screenshots of the error messages I'm getting. How could I / you fix this ?

Cheers,

Chris

6 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Christophe
Top achievements
Rank 1
answered on 10 Sep 2014, 06:51 AM
Looks like there is a CORS issue but the sources in my case are hosted on the same site /domain :(
This is what I get in the developer tools.

SEC7118: XMLHttpRequest for http://e55fd14eed21449bb8b8001adfc48de9.monitor-eqatec.com/json.ashx?pv=4&mv=3.2.65&pi=e55fd14eed21449bb8b8001adfc48de9&av=1.2.3&mt=js&ps=1&ct=1410331747297&rt=659834 required Cross Origin Resource Sharing (CORS). 
defaultcs.aspx
SEC7118: XMLHttpRequest for http://194-tgp-611.mktoresp.com/webevents/visitWebPage?_mchNc=1410331747324&_mchCn=&_mchId=194-TGP-611&_mchTk=_mch-telerik.com-1410331041776-70543&_mchHo=demos.telerik.com&_mchPo=&_mchRu=%2Faspnet-ajax%2Fmedia-player%2Fexamples%2Ffunctionality%2Fmediatypes%2Fdefaultcs.aspx&_mchPc=http%3A&_mchVr=148&_mchHa=&_mchRe=http%3A%2F%2Fdemos.telerik.com%2Faspnet-ajax%2Fmedia-player%2Fexamples%2Fapplicationscenarios%2Fvideo-gallery%2Fdefaultcs.aspx&_mchQp= required Cross Origin Resource Sharing (CORS). 
defaultcs.aspx
SCRIPT5007: Object expected 
defaultcs.aspx, line 1 character 1
SEC7118: XMLHttpRequest for http://229097002.log.optimizely.com/event?a=229097002&d=229097002&y=false&s231842852=ie&s231947722=referral&s231958633=false&s232031415=false&s232065113=ie&s232070103=direct&n=http%3A%2F%2Fdemos.telerik.com%2Faspnet-ajax%2Fmedia-player%2Fexamples%2Ffunctionality%2Fmediatypes%2Fdefaultcs.aspx&u=oeu1410331040866r0.7866240031677165&wxhr=true&t=1410331747874&f=1016723257,1469994211,1757962035&g= required Cross Origin Resource Sharing (CORS). 
defaultcs.aspx





0
Angel Petrov
Telerik team
answered on 15 Sep 2014, 05:56 AM
Hi Chris,

It is rather strange that the problem also replicates when running the online demo. Could you please inspect your IE setting and check whether the browser runs in compatibility view?

Generally you can experience such behavior when running the site locally. More information about such cases and how they can be handled can be found in this help article.

Regards,
Angel Petrov
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
Christophe
Top achievements
Rank 1
answered on 15 Sep 2014, 06:34 AM
Hi Angel,

Thanks for your reply.
Actually I just checked again and I keep getting the same error messages when running IE10 in browser mode IE10 and IE 9.
IE10 Compatibility view, IE8 and IE7 are all working fine. Don't know what is going on here :(

Any thoughts ?

Cheers,

Chris
0
Angel Petrov
Telerik team
answered on 18 Sep 2014, 07:13 AM
Hi Chris,

The reason why the video plays in IE7 and IE8 is that for these browsers the RadMediaPlayer uses Flash instead of the HTML5 video tag. This is not true however for IE9 and above which use the video tag.

In your case it seems that the browser prevents the video from playing. You should be able to reproduce the same problem by placing a HTML5 video tag on the page. Please try updating the browser and test whether this resolves the matter. Additionally please try debugging the application(note that for that purpose you should use only the HTML5 tag) as suggested in this blog post and let us know of the results.

Regards,
Angel Petrov
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
Adam
Top achievements
Rank 1
answered on 09 Dec 2014, 09:43 AM
Hello,

I have exactly same problem with my IE11 running on Windows Server 2008 R2. Video just does not load on teleriks demo page:

http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/media-player/examples/functionality/mediatypes/defaultcs.aspx

I have all the latest updates installed on my system. What is even more strange same page loads video without problem on different machine with exactly the same version of internet explorer.

‚ÄčAre there any special IE settings required to enable playback of html5 video?
0
Angel Petrov
Telerik team
answered on 12 Dec 2014, 06:52 AM
Hello Adam,

We were not able to identify what exactly is causing the problem. Generally speaking there is no special setting that should be enabled in order for the video to play. Please clear the browser cache and test whether this resolves the problem.

Regards,
Angel Petrov
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
Tags
MediaPlayer
Asked by
Christophe
Top achievements
Rank 1
Answers by
Christophe
Top achievements
Rank 1
Angel Petrov
Telerik team
Adam
Top achievements
Rank 1
Share this question
or