This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Tab headings are moving along with scroll

11 Answers 67 Views
TabStrip
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
Suhas TJ asked on 20 Apr 2010, 12:09 PM

Hi all,

I have a tab control on some page. the tab contains more controls. now for the first time if i try to scroll down in the tab control the tab heading is moving along. please find the screen shots in attachments.

Please help me out in this.

Thanks in advance.

11 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Jason
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 11:36 AM
Hi All,

I have exactly the same problem, but only once published?! It works fine on my localhost, I can scroll and the buttons stay where they should. But once pubilshed to the test server, upon scrolling the tabs move with it. Any ideas anyone?
0
Yana
Telerik team
answered on 21 Apr 2010, 01:44 PM
Hello there,

Could you send us live urls demonstrating the issue? Thanks in advance

Best wishes,
Yana
the Telerik team

Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
0
Jason
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 02:43 PM
Im afraid it isnt available on the live site, the problem is quite simple though. When scrolling vertically a tab stays in the same place, ie hovers over the content that is being scrolled, instead of scrolling with the content as you would expect.

We have come up with the solution!! Its to do with IEs security settings. If the Security zone is set to Local Intranet, the tabs incorrectly scroll. However, if you go to internet options and force the security zone to Internet, it all works as it should. Any ideas??
0
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 03:02 PM
Hay, Still it is not working. but as you said it is in IE not in any other browser. Do you have any live urls demonstrating this issue? can you please send it to me and telerik team. 
Thanks
0
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 03:03 PM
Thanks, I'll talk to networking team and get it ready as soon as i can
0
Jason
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 03:29 PM
sorry as I said we dont have a live URL, it works on our live site (security restricted im afraid) as the zone is Internet, its only when we were testing on our internal network the issue was displayed. by changing the zone from Intranet to Internet, it was fixed. Im still interested to find out why this is, not ideal if you are developing an intranet :)
0
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Apr 2010, 03:37 PM
Same problem here. even i spoke to network guys. but it seems it is not possible. but for me even after changing to internet, it is not fixed. but it happens only on first load. if you switch between tabs and try again, the issue is gone.
Thanks buddy. will tell if any improvement. keep me informed if it get fixed
0
Yana
Telerik team
answered on 26 Apr 2010, 11:27 AM
Hello,

I'm afraid that I still cannot reproduce this issue. Could you please post some simple code here which will help us observe the problem?

Best wishes,
Yana
the Telerik team

Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
0
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
answered on 26 Apr 2010, 11:47 AM
hi, sorry i cannot share the code.. the scenario goes like this,
1 have a tab strip and 2 tabs in it.
2. In the first tab add a control, say text box whose length and width should be maximum(say w=1200, l=1200).
3 For the first tab you should get a scrollbar when you preview it.
4. Now without clicking any where on the page you try to scroll the page.
the tab strip moves along with scroll effect....

I am working on it to configure network but waiting for their response...
0
Jason
Top achievements
Rank 1
answered on 26 Apr 2010, 03:17 PM
The code is as simple as dropping on a radtabstrip. No special settings, just add a couple of radtabs. Open the site with the security zone set to local intranet and it does it.
0
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
answered on 27 Apr 2010, 05:57 AM
actually its an issue with IE, not in any other browser. Still changing the security level, it is not working.
Tags
TabStrip
Asked by
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
Answers by
Jason
Top achievements
Rank 1
Yana
Telerik team
Suhas TJ
Top achievements
Rank 1
Share this question
or