This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

RadEditor context menu not working with Safari

3 Answers 66 Views
Editor
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Mark
Top achievements
Rank 1
Mark asked on 07 May 2010, 08:42 PM
 

I am experiencing an issue with the RadEditor, and I believe that I have recreated the issue in a simple Visual Studio web application solution.

 

We are currently using the 2009.3.1314.35 version of the Rad AJAX controls .

 

With the RadEditor, when viewing the page with Safari, the context menu for Tables is not  working. We can view the context menu when we right-click the table, but when we click on one of the menu entries (ie. table properties, cell properties, etc.), the menu just disappears.

 

To recreate, display a page with the radeditor control on it (ie. default.aspx in my attached solution). In the editor, add a 2x2 table, with text in each of the cells. Now shrink the Safari window that shows only a portion of the radeditor vertically, and so that only the bottom 2 cells are showing at the top of the window's view. Right-click on of those cells, and then click on "insert row after". You will notice that nothing happens.

 

Now position the window's view so that the top of the page is at the top of the window's view. Increase the size of the window vertically so that you can see the 2x2 table. Right-click on a cell, and then click "insert row after". Now the row is added.

 

It seems that if the window's view is paged down in some manner, none of the context menu entries work.

 

This only happens in Safari 3.x and 4.x for Windows an dMac. It does not happen for other browsers (ie. IE, FF, etc.).

 

We are also seeing other anomalies with toolbar items (ie. trying to change color of text, but it not working), but I'll start with the context menu issue first.

 

Is this a known issue with Telerik? Safari?

3 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Mark
Top achievements
Rank 1
answered on 07 May 2010, 08:44 PM
Apparently, I cannot attach .zip files... I can send to anyone interested.
0
Mark
Top achievements
Rank 1
answered on 07 May 2010, 08:57 PM
By the way... I did test the Safari browser against the demo pages on telerik.com, but could not recreate the issue. Could this be because the telerik.com site is running a newer version of the controls than what I'm running?
0
Dominick Griffin
Top achievements
Rank 1
answered on 11 May 2010, 02:08 PM
Just a quick reply to my own post for the benefit of others. Support responded by a support ticket with the following:

=== Response from Telerik Support ===
This problem has been fixed in the latest version of RadControls for ASP.NET AJAX Q1 2010 SP1 and I suggest you to upgrade to this version.

In addition, yes, the Live Demos page is using the latest version of RadControls for ASP.NET AJAX and that is the reason why you were unable to reproduce this problem

All the best,
Dobromir
the Telerik team
=== End of Response from Telerik Support ===
Tags
Editor
Asked by
Mark
Top achievements
Rank 1
Answers by
Mark
Top achievements
Rank 1
Dominick Griffin
Top achievements
Rank 1
Share this question
or