Loading Icon not showing.

5 posts, 0 answers
  1. Albert
    Albert avatar
    36 posts
    Member since:
    May 2010

    Posted 08 Oct 2010 Link to this post

    Hello Friends,

    I have one page(Home.aspx) it has one tab strip control and each tab have 1 user controls inside it .
    What I want is need one RadAjaxPanel and Loading panel inside Main page .And when doing any operation(From any User Control) at that I wanted to display Loading panel icon.

    My Code Is as Follows :

    <telerik:RadAjaxPanel ID="radAjaxPanel1" runat="server" EnableAJAX="true" LoadingPanelID="RadAjaxLoadingPanel1">
      <telerik:RadTabStrip ID="r1" runat="server" Width="100%" SelectedIndex="0"
                        MultiPageID="RadMultiPage1">
     <Tabs>
                            <telerik:RadTab Text="Tab1" Value="Tab1" runat="server">
                            </telerik:RadTab>
                            <telerik:RadTab Text="Tab2" Value="Tab12" runat="server" >
                            </telerik:RadTab>
                            <telerik:RadTab Text="Tab3" Value="Tab3">
                            </telerik:RadTab>
                        </Tabs>
                    </telerik:RadTabStrip>
     <telerik:RadMultiPage runat="server" ID="RadMultiPage1" SelectedIndex="0">
                        <telerik:RadPageView ID="RadPageView1" runat="server">
                                <uc:c1 ID="uc1" runat="server" />
                        </telerik:RadPageView>
                        <telerik:RadPageView ID="RadPageView2" runat="server">
                                <uc:c2 ID="uc2" runat="server" />
                        </telerik:RadPageView>
                        <telerik:RadPageView ID="RadPageView3" runat="server">
                                <uc:c3 ID="uc3" runat="server" />
                        </telerik:RadPageView>
                </telerik:RadMultiPage>
     </telerik:RadAjaxPanel>
    <telerik:RadAjaxLoadingPanel ID="RadAjaxLoadingPanel1" runat="server" Height="75px"  Width="75px" Transparency="25">
        <img alt="Loading..." src='<%= RadAjaxLoadingPanel.GetWebResourceUrl(Page,Telerik.Web.UI.Skins.Default.Ajax.loading.gif") %>'
                    style="border: 0;" />
    </telerik:RadAjaxLoadingPanel>
    <telerik:RadAjaxManager ID="ajaxmanagerMain" runat="server" DefaultLoadingPanelID="RadAjaxLoadingPanel1">
    </telerik:RadAjaxManager>

    It;s not showing Loading Icon Right now ...

    So If anybody know what to do then please help me .

    -Thanks 
  2. Dimo
    Admin
    Dimo avatar
    8472 posts

    Posted 08 Oct 2010 Link to this post

    Hello Albert,

    In order to see the RadAjaxLoadingPanel, the ajaxified (updated) control must render a wrapper element with its client ID. User controls do not render wrapper elements. You can place the user control tags inside asp:Panels and ajaxify these Panels instead.

    Also, the updated element must not have zero dimensions, otherwise the loading panel will be displayed, but it will not be visible to the user.

    Sincerely yours,
    Dimo
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. Albert
    Albert avatar
    36 posts
    Member since:
    May 2010

    Posted 09 Oct 2010 Link to this post

    Hello  ,

    Thanks for reply .

    I tried to put each user control in rad ajax panel .But then also its not working.

    Can u Please please explain me by modify above code that I written or by any example ?

    -Thanks
  4. Dimo
    Admin
    Dimo avatar
    8472 posts

    Posted 12 Oct 2010 Link to this post

    Hello Albert,

    I am still not sure what your scenario exactly is, but here is a demo, which works. Please examine it and let me know if you have further questions.

    Note that RadAjaxPanel and RadAjaxManager should not be used at the same time.


    ASPX

    <%@ Page Language="C#" %>
    <%@ Register Assembly="Telerik.Web.UI" Namespace="Telerik.Web.UI" TagPrefix="telerik" %>
    <%@ Register src="uc.ascx" tagname="uc" tagprefix="uc1" %>
     
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    <head runat="server">
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <title>RadControls</title>
    </head>
    <body>
        <form id="form1" runat="server">
        <asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server" />
        <telerik:RadAjaxPanel ID="radAjaxPanel1" runat="server" EnableAJAX="true" LoadingPanelID="RadAjaxLoadingPanel1">
            <telerik:RadTabStrip ID="r1" runat="server" Width="100%" SelectedIndex="0" MultiPageID="RadMultiPage1">
                <Tabs>
                    <telerik:RadTab Text="Tab1" Value="Tab1" runat="server">
                    </telerik:RadTab>
                    <telerik:RadTab Text="Tab2" Value="Tab12" runat="server">
                    </telerik:RadTab>
                    <telerik:RadTab Text="Tab3" Value="Tab3">
                    </telerik:RadTab>
                </Tabs>
            </telerik:RadTabStrip>
            <telerik:RadMultiPage runat="server" ID="RadMultiPage1" SelectedIndex="0">
                <telerik:RadPageView ID="RadPageView1" runat="server">
                    <uc1:uc ID="uc1" runat="server" />
                </telerik:RadPageView>
                <telerik:RadPageView ID="RadPageView2" runat="server">
                    <uc1:uc ID="uc2" runat="server" />
                </telerik:RadPageView>
                <telerik:RadPageView ID="RadPageView3" runat="server">
                    <uc1:uc ID="uc3" runat="server" />
                </telerik:RadPageView>
            </telerik:RadMultiPage>
        </telerik:RadAjaxPanel>
        <telerik:RadAjaxLoadingPanel ID="RadAjaxLoadingPanel1" runat="server" Height="75px"
            Width="75px" Transparency="25">
            <img alt="Loading..." src='<%= RadAjaxLoadingPanel.GetWebResourceUrl(Page, "Telerik.Web.UI.Skins.Default.Ajax.loading.gif") %>' style="border: 0;" />
        </telerik:RadAjaxLoadingPanel>
        </form>
    </body>
    </html>


    ASCX

    <%@ Control Language="C#" ClassName="uc" %>
     
    <script runat="server">
     
        protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            System.Threading.Thread.Sleep(1000);
        }
         
    </script>
     
    <p>This is a user control</p>
     
    <asp:Button ID="Button1" runat="server" Text="make AJAX request" OnClick="Button1_Click" />



    Greetings,
    Dimo
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Albert
    Albert avatar
    36 posts
    Member since:
    May 2010

    Posted 15 Oct 2010 Link to this post

    Thanks a lot Dimo for your help .

    I have solved this issue .

    -Albert
Back to Top