Cannot log in to my Telerik account from Visual Studio 2022!

1 Answer 182 Views
General Discussions
Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
Stephen asked on 22 Jul 2023, 09:49 PM

Greetings,

I needed to reimage my test machine and when I tried to configure the NuGet Telerik definition in the NuGet Package Manager, I probably entered my password incorrectly. I cannot find any menu item that would allow me to correct it. I checked the box "Remember my password" or whatever the checkbox's text was on the Telerik login screen. I am getting an "Unauthorized" response from your website...

I think it is an oversight on your behalf to have no way to correct something like this unless you have a secret way to do it!

Following the instructions to create an entry in the Package sources dialog in the NuGet Package Manager, I created a

Name: Telerik NuGet

Source: https://nuget.telerik.com/v3/index.json

This works on my development machine, just not my test machine - which seems clogged up now that you are preventing me from retyping my password.

I downloaded the Telerik.UI.forMaui package from your website and added a local pointer to my local (C:\Program Files\Telerik\Packages) and got it running, but...

I really want to correct my password if I need to reference something else that isn't in the package I mentioned above. How do I do that?

Thanks! Steve

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
0
Didi
Telerik team
answered on 24 Jul 2023, 07:37 AM

Hi Stephen,

Thank you for the provided details. 

The passwords for Telerik NuGet server is stored to the windows credential manager. Do the following steps to update the password. 

1. Delete all NuGet caches in Visual Studio

2. Close Visual Studio

3. Go to Control Panel -> User Accounts -> Credential Manager and select Windows Credentials. Then from there edit the password for the Telerik NuGet server.

If this does not update it, follow these steps: 

1. Remove the Telerik NuGet Server from Visual Studio.

2. Delete all NuGet caches in Visual Studio.

3. Go to Control Panel -> User Accounts -> Credential Manager and select Windows Credentials. Then from there delete the credentials for the Telerik NuGet server.

4. Open Visual Studio and setup the Telerik NuGet server. 

5. When trying to install some of the licensed Telerik packages a windows for entering username and password will be displayed. 

6. Enter the credentials.

Give these suggestions a try and let me know how it goes.

Regards,
Didi
Progress Telerik

Love the Telerik and Kendo UI products and believe more people should try them? Invite a fellow developer to become a Progress customer and each of you can get a $50 Amazon gift voucher.

Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
commented on 24 Jul 2023, 08:53 PM

Hi Didi,

Thank you so much for your response! I followed the instructions you listed above, but I am uncertain if it did anything. The reason I originally opened this ticket was because I was trying to install Telerik.UI.for.Maui v6.0 (Updated to Telerik.UI.for.Maui v6.0 and get errors when display some popups). I completely removed any references to this particular NuGet package (both 5.01, 5.1, and 6.0) and when I tried to reinstall the v6.0 package, I was never prompted for a password. FYI, v5.2 has the same bug... Needless to say, I was able to install v6.0, but it doesn't were per the other issue I listed above. I have downgraded back to v5.1 and everything works for now, but... I really wanted access to the RichTextEditor. I see it listed in the Telerik UI for .,NET MAUI Toolbox, but I thought, based on reading the release notes, that the RTE didn't get released until 6.0. ???

In any event, I still cannot used v6.0 which is the reason I opened this issue to begin with.

Thanks, Bibi!!

Steve

Lance | Manager Technical Support
Telerik team
commented on 24 Jul 2023, 09:05 PM

Hi Stephen, is this the same problem you opened a new forum post for => Updated to Telerik.UI.for.Maui v6.0 and get errors when display some popups in UI for .NET MAUI?  Don't worry, you do not need to ask the question in multiple places, we see them all. What is relevant here is the UI for Maui team is located in Sofia, Bulgaria... so even if this was a high priority support ticket with a guaranteed response time of 24 hours, they still wouldn't see it until tonight.

Moving Forward

To avoid losing information, let's keep the conversation about your RadPopup question in a single place. Since you have already created a separate thread for the topic, let stop the conversation here and keep it over there.

Side Note: If you do have a high priority item in the future that doesn't have general community usefulness (i.e. it's specific to your code), then you might want to consider using Technical Support instead of public forums.

Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
commented on 25 Jul 2023, 03:26 PM

Lance, no, they were not the same issues. When I loaded the v6.0 package manually (not through nuget.telerik.com) the popup control throws exceptions of which I could not determine. That is STILL an issue.

This particular issue was about the fact that on a test machine, when I try to use the nuget.telerik.com site, it one time prompted me for a password to get logged into the server. I admit I pressed return too fast, so I have no idea if it reset my password or not. I followed all of the instructions that Bibi sent to me and no success. I still got an "unauthorized" response. To see if I could just delete the telerik account from credential manager did do something... Even with trying to create a new entry into credential manager, it just sat there and gave me the swirly cursor until it timed out. The error message I get in ALL cases is:

Restored D:\Development\MobyNet\Dev\MobyClient\MobyClient\MobyClient.csproj (in 785 ms).
[Telerik NuGet] Unable to load the service index for source https://nuget.telerik.com/v3/index.json.
  Response status code does not indicate success: 401 (Unauthorized).

?????

 

BTW,. until we get to the bottom of the v6 popup issue, I have downgraded to v5.1 on my dev machine. I still cannot get my test machine configured.....

Lance | Manager Technical Support
Telerik team
commented on 25 Jul 2023, 03:36 PM

Hi Stephen, thanks for the update. The first thing you should do is fix your credentials and only use nuget.telerik.com. This is becausde there are too many moving parts to the problem and we should have a single source of truth that you know works (i.e. no special offline package sources that can be untrustworthy).

To fix your invalid stored credentials, take the following steps:

  1. Close all running instances of Visual Studio
  2. Open your Start Menu and search for the app "Credential Manager" (this is where Windows stores local credentials
  3. Switch to the "Windows Credentials" tab
  4. Scroll down and find two items "nuget.telerik.com" and "VSCrednetials_nuget.telerik.com"
  5. Expand and edit both of them (ensuring you've used your mobynet email address and telerik account password)
  6. Now, reopen the project in Visual Studio and make sure you're restoring packages only from the server souce and not a local folder source.

Here's a screenshot to help guide you

Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
commented on 25 Jul 2023, 03:38 PM

Just to clarify: the Telerik NuGet package source works on my dev machine, but not on my test machine. The Local Telerik Nuget package source worked on both machines...

Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
commented on 25 Jul 2023, 03:47 PM

Lance, I got the NuGet package source correct now. I deleted then re-added the nuget.telerik.com credential straightened out... Now, I'm trying to put together a better description of why the v6.0 package is failing...
Lance | Manager Technical Support
Telerik team
commented on 25 Jul 2023, 03:49 PM

Excellent! Okay, now we can continue the investigation about why the project doesn't like being switched to v6.0 with those other factors removed.
Tags
General Discussions
Asked by
Stephen
Top achievements
Rank 1
Iron
Iron
Answers by
Didi
Telerik team
Share this question
or