Can't select or add Data Source in Table Wizard

14 posts, 0 answers
  1. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 30 Dec 2014 Link to this post

    I don't understand why, but when I add a Table Wizard, I can't select or Add any Data source. Can you tell me why ?  thanks.
  2. Stef
    Admin
    Stef avatar
    3610 posts

    Posted 31 Dec 2014 Link to this post

    Hi,

    Missing data source components problem is related to issues on installing Telerik Reporting and missing Toolbox items in Visual Studio.

    Please download the MSI file after logging into your account and navigating to Products & Subscriptions - Trials - Reporting - Download - Automatic Installation, run the installer to remove the product and then reinstall it. Test also to reset the VS Toolbox.

    Further troubleshooting steps are provided in the Telerik Reporting Toolbox items are missing KB article.


    Let us know how it goes and if you need any further help.

    Regards,
    Stef
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  3. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 31 Dec 2014 in reply to Stef Link to this post

    Already download and remove and install again. not working.
    I'm using win8.1 + VS2013
  4. Stef
    Admin
    Stef avatar
    3610 posts

    Posted 01 Jan 2015 Link to this post

    Hi,

    Test to start Visual Studio and then to create a new ClassLibrary project that meets Telerik Reporting system requirements. Then add a new blank report in the project - How To: Create a Report (Visual Studio) ,and check if the report can be opened in the VS Report Designer and if the VS Toolbox is populated with items.
    Note that if the project is a Web Site, all reports must be separated in their own ClassLibrary project - Solution Structure (Visual Studio)
    .

    If Toolbox items are not loaded again, please proceed with the configurations from the Telerik Reporting Toolbox items are missing KB article.

    Regards,
    Stef
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  5. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 01 Jan 2015 in reply to Stef Link to this post

    I don't know what are you talking about, I'm saying the data source problem .  but you keep saying the Toolbox......(I even don't know what is looks like). So I give you a picture.
  6. Stef
    Admin
    Stef avatar
    3610 posts

    Posted 01 Jan 2015 Link to this post

    Hi,

    On your screenshot the VS Toolbox (on the left) must be populated with Telerik Reporting items, which in the case are missing. This problem is related to the missing data source components in the Report Wizard, which are also Toolbox items - Telerik Reporting DataSource components are missing.

    Please give a try to the solutions described in the linked article.

    Regards,
    Stef
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  7. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 01 Jan 2015 in reply to Stef Link to this post

    It display: Failure to complete the operation, do not support this interface

    What now?
  8. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 01 Jan 2015 Link to this post

    I try use:http://www.telerik.com/support/kb/reporting/details/telerik-reporting-toolbox-items-are-missing

    When I execute :"C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\devenv" /ResetSkipPkgs /log "<my_folder>\ActivityLog.xml"

    it display that Error on my last post.  How do I do now?
  9. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 03 Jan 2015 Link to this post

    I just ignore the error message. and open my visual studio 2013, then the data source can select now. the toolbox also can display.

    But still don't know why there is display the error.
  10. Stef
    Admin
    Stef avatar
    3610 posts

    Posted 05 Jan 2015 Link to this post

    Hi,

    Based on your screenshot, you have executed ResetSkipPkgs for VS 2013. Then on starting VS 2013 a package failed to be loaded (indicated by the error).
    Since Telerik Reporting items are loaded in VS Toolbox, please check the ActivityLog.xml.


    If you need further help, open a support ticket to send us the ActivityLog.xml and details about the used version of Visual Studio.

    Regards,
    Stef
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  11. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 05 Jan 2015 in reply to Stef Link to this post

    What is that mean?  I thought the problem is fixed.(I just ignore the error)

    Look the picture.
  12. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 05 Jan 2015 Link to this post

    Looks like your Forum has a bug for a Chinese attach files name.  I rename it. you can check this.
  13. Stef
    Admin
    Stef avatar
    3610 posts

    Posted 08 Jan 2015 Link to this post

    Hi,

    By definition the ResetSkipPkgs command allows the loading of VS packages, and it worked successfully to allow Telerik Reporting package to be loaded.

    My point was that the error indicates an issue with loading other package in Visual Studio. And if you want to check what is causing the warning on starting VS, you can check the log file generated on executing the above mentioned command.

    Regards,
    Stef
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  14. qakmak
    qakmak avatar
    16 posts
    Member since:
    Dec 2014

    Posted 08 Jan 2015 in reply to Stef Link to this post

    At least I'm not found any problem now. please close it. If I found any problem I will reply it. thank you.
Back to Top