Spaces seem to be randomly removed in Editor telerik control

4 posts, 0 answers
  1. Shri
    Shri avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2013

    Posted 25 Oct 2013 Link to this post

    Hello Support,

    we are having a problem with content pasted in (Editor). Spaces seem to be randomly removed.

    The problem can be duplicated in your demos.

    If I copy and paste the following text (which was copy/pasted from "http://simple.wikipedia.org/wiki/Paragraph"):

    "A paragraph is a group of words put together to form a group that is usually longer than a sentence. Paragraphs are often made up of many sentences. They are usually between four to eight sentences. Paragraphs can begin with an indentation (about five spaces), or by missing a line out, and then starting again; this makes telling when one paragraph ends and another begins easier."

    If I paste it into my editor (or the demo @ http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/editor/examples/default/defaultcs.aspx) it randomly removes spaces, notably in my example between the words "many sentences" .  It turns to "manysentences

    The editor on your demo asks me if I want to "clean word formatting".  If I say yes, the spacing problem exists."  
  2. Ianko
    Admin
    Ianko avatar
    1940 posts

    Posted 28 Oct 2013 Link to this post

    Hello Shrikant,

    I tried to reproduce the problem, but to no avail. Please find attached a clip, in which I am showing the mentioned steps with the online demo and everything seems to be working as expected.
     
    Please review the material and let me know if I am missing something important that could lead to the problematic issue.

    Regards,
    Ianko
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
  3. Shri
    Shri avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2013

    Posted 29 Oct 2013 Link to this post

    Hello Ianko,

    Thank you for quick response. The above problem occurs when you try to copy the paragraph from the "http://simple.wikipedia.org/wiki/Paragraph" & if the paragraph contains display in specific format (beacause of Monitor resolution) such as , after the "many" word line breaks in paragraph.

    To clarify the steps please click on following link,
    Steps to reproduce Issue 
  4. Ianko
    Admin
    Ianko avatar
    1940 posts

    Posted 31 Oct 2013 Link to this post

    Hello Shrikant,

    Thank you for the screencast. I reproduced the problem, but it is more related to a problem with this specific content and it is also reproducible with a simple editable iframe element. In the attached clip you can see that in the copied content there should be an $nbsp; entity, which is missing after zooming the specific test. 

    Due to the reason that this is not a problem related to the editor's implementation we are unable to provide a workaround or fix such issue. 

    Regards,
    Ianko
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
Back to Top