Slow performance

3 posts, 0 answers
  1. Bhakti
    Bhakti avatar
    23 posts
    Member since:
    Jan 2011

    Posted 14 Jun 2012 Link to this post

    Few users are having our WPF telerik application  running very slow. This is when its loads and switch between tabs etc. All tabs have radgrids. It just says not responding and hangs.
    But it works very welll on others. 
    Do you have any clue?
  2. Dimitrina
    Admin
    Dimitrina avatar
    3769 posts

    Posted 14 Jun 2012 Link to this post

    Hi,

    As I understand you have placed the RadGridView inside a RadTabControl. Is that correct?

    May I ask you if you have specified a value for the IsContentPreserved property for the RadTabControl? What is the result if you set set it to True?

    Greetings,
    Didie
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get it now >>

  3. Mike
    Mike avatar
    20 posts
    Member since:
    Aug 2011

    Posted 02 Jul 2012 Link to this post

    Hello,

    I have a very similar scenario with similar performance problem. Not sure if this is related but just in case:

    After spending a good few hours on this my problem was related to a .NET 4.0 bug relating to UI automation. This cause deep recursive calls to UIElementHelper.InvalidateAutomationAncestors. You can find more info here: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/windowsaccessibilityandautomation/thread/6c4465e2-207c-4277-a67f-e0f55eff0110 

    In my case Roboform was the ui automation service trying to access my WPF app but it could be others like tablet input services etc.

    Hope this helps.

    Mike
Back to Top