This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Report headers / footers not rendered for empty data source when viewing in interactive mode

4 Answers 106 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Thys
Top achievements
Rank 1
Thys asked on 22 Oct 2014, 08:21 AM
When no data is returned from the database, we display a no data message. In our application we are used to using the interactive mode as the default when users view reports.

However, when the data source is empty and the report viewer is in interactive mode, no headers are rendered. This means the user simply gets a very cryptic empty page.

The headers are rendered fine if there is data or if the viewer is set to page layout mode.

4 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Stef
Telerik team
answered on 24 Oct 2014, 01:13 PM
Hi Thys,

As of Telerik Reporting Q2 2014 SP1 version 8.1.14.804, if the report's DataSource contains zero records, there will be rendered the page sections and all static groups' sections (groups without set grouping expression).
Thus you can add s static group and display a message in its sections, or keep the viewer in PrintPreview view mode.

I hope the above information is helpful.

Regards,
Stef
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
lse
Top achievements
Rank 1
answered on 28 Mar 2017, 04:10 PM
I am having the same issue as the original poster. I am using version 11.0.17.222. Thoughts?
0
Stef
Telerik team
answered on 29 Mar 2017, 04:02 PM
Hi Ise,

Please check the How to show 'No Data Message' or hide an item in case of No data KB article.

Regards,
Stef
Telerik by Progress
Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
0
lse
Top achievements
Rank 1
answered on 30 Mar 2017, 05:34 PM

Great, my problem was that even the page footer wasn't displaying on an empty dataset. When I added a page header as well, it started to work.

Thanks

Tags
General Discussions
Asked by
Thys
Top achievements
Rank 1
Answers by
Stef
Telerik team
lse
Top achievements
Rank 1
Share this question
or