This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Problem with individual UncheckedImage in CheckBox

4 Answers 64 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Peter Voigtmann
Top achievements
Rank 1
Peter Voigtmann asked on 11 Aug 2009, 02:59 PM
Hey folks,

I got a weird and annoying problem here in my report:

When using a CheckBox element in a Telerik Report it alway appears blue in color. To avoid that, I decided to create my own icons for CheckedImage and UncheckedImage. Unfortunately I can't attach this gifs to this post. But they are just squares with a border of 1px and a widht/height of 13px. The checked one is just a filled square.

But whatever I do - in mein PDF Export. The icon is a little bit bigger than the original one. An ugly effect is then, that my square has either a 2px border on the left, on the right, on top OR at the bottom, which doesn't look nice on the screen and on a printed out document.

What am I doing wrong?

Thanks in advance

4 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Steve
Telerik team
answered on 12 Aug 2009, 11:31 AM
Hello Peter,

Find attached the original checkbox icons and modify their styling at your own will. This way their size should match perfectly without malformations when displayed.

Greetings,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Check out the tips for optimizing your support resource searches.
0
Peter Voigtmann
Top achievements
Rank 1
answered on 12 Aug 2009, 01:11 PM
Hello Steve,

thanks for the files. But unfortunately they don't help me. Even when I don't modifiy the icons you gave me, they look different than the default icons of the CheckBox when I generate a PDF and print it out. They are a little bit smaller and have this same ugly border problem as mine. Only the default icons of the CheckBox seem to look good - but they are blue which I have to change.

Any other suggestions?

Thanks in advance

0
Steve
Telerik team
answered on 12 Aug 2009, 02:42 PM
Hi Peter,

It seems I have attached the wrong pair of images - the ones used for the checkbox design time. Here are the "real" ones used for the checkbox at runtime.

All the best,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Check out the tips for optimizing your support resource searches.
0
Peter Voigtmann
Top achievements
Rank 1
answered on 18 Aug 2009, 06:47 AM
Hey Steve,

now it looks better. Still not perfect, but it's OK für now. I took your icons and made a non-filled square with a border of 1px out of it. When I add it to my report, it looks a little bit blurred inside of the square - like a little shadow, although there is nothing in my original image. But I can live with that for now.
If you are interested I could send you my icons.


Tags
General Discussions
Asked by
Peter Voigtmann
Top achievements
Rank 1
Answers by
Steve
Telerik team
Peter Voigtmann
Top achievements
Rank 1
Share this question
or