This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Problem in Blend

6 Answers 76 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Paul Gallen
Top achievements
Rank 1
Paul Gallen asked on 19 Jan 2009, 11:13 AM

Hi,

I use VS and Blend to build a wpf application. When using Blend all of a sudden I get the following error message
The name <telerik control tab/grid> does not exist in the namespace "http://schemas.telerik.com/2008/xaml/presentation"'

I have tried Clean, re-referencing, re-build but to no avail. This error is only in design time in Blend.

any advise?


P

6 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Jordan
Telerik team
answered on 21 Jan 2009, 02:14 PM
Hello Paul,

I've tried to reproduce the problem, but without success. Can you give me more details about your scenario, or send a sample project that demonstrates the issue? Also: What other controls do you use; Do you set it in the template, user control; etc.

Kind regards,
Jordan
the Telerik team

Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
0
Paul Gallen
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Jan 2009, 02:29 PM
Thanks

All of your controls that I use  are contained in wpf user controls, with no templates applied (out-of-the-box look and feel). To restate; this error only happens in blend, in VS, so far, the design time experiance is fine.


P
0
Moises
Top achievements
Rank 1
answered on 03 Mar 2009, 08:07 PM
I have the same problem. The load the grid with the message "Invalid XAML" when I put Telerik components on the grid. Please, help.
0
Stefan Dobrev
Telerik team
answered on 04 Mar 2009, 05:10 PM
Hello Moises,

We are aware of the Blend specific problems in the service pack release. All of them are fixed in our code repository and will be shipped in our upcoming 2009 Q1 release.  The release is due next week.

We hope that this timeframe is acceptable for you.

All the best,
Stefan Dobrev
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Check out the tips for optimizing your support resource searches.
0
Mike
Top achievements
Rank 2
answered on 13 Mar 2009, 01:22 PM
Hi Telerik,

Downloaded and installed Q1 2009 and there is still a problem in Blend 2.

Description - The Name "RadGridView" does not exist in the namespace http://schemas.telerik.com/2008/xaml/presentation.
DLL - Telerik.Windows.Controls.GridView
Version - 2009.1.312.35

I dragged the control onto the window via the VS2008 toolbox, opened my project in expressions blend 2, and received this error.

Please help.

~Mike
0
Mike
Top achievements
Rank 2
answered on 13 Mar 2009, 01:33 PM
Ahhhhh...  Okay, an update.

Yes it does give me that error, but only if I don't reload the Expressions Blend project.

For some reason Microsoft Expressions Blend did not update the references in the IDE.  When I closed and reopened the Blend project everything did work fine.

~Mike

Tags
General Discussions
Asked by
Paul Gallen
Top achievements
Rank 1
Answers by
Jordan
Telerik team
Paul Gallen
Top achievements
Rank 1
Moises
Top achievements
Rank 1
Stefan Dobrev
Telerik team
Mike
Top achievements
Rank 2
Share this question
or