Mous hover on menu item gives error in de the console

4 posts, 0 answers
  1. Marco
    Marco avatar
    33 posts
    Member since:
    Jan 2014

    Posted 22 Sep Link to this post

    Hi,

     

    I just upgraded from telerik.kendoui.professional.2017.2.621.commercial to kendoui.for.jquery.2017.3.913.commercial. When i hover over a menu item i receive the following error from the console:

     

    SCRIPT5007: Unable to get property 'rootMenuItems' of undefined or null reference

     

    Kind regards,

     

    Marco

     

     

     

  2. Dimitar
    Admin
    Dimitar avatar
    172 posts

    Posted 25 Sep Link to this post

    Hello Marco,

    I have used the following Kendo UI Menu demo to test the described behavior in IE 11 and Edge 38 and I did not manage to reproduce the issue. May I ask you to specify what is your browser version and also to modify the example in a Dojo, so that the error can be reproduced on our end?

    I am looking forward to hearing from you.

    Regards,
    Dimitar
    Progress Telerik
    Try our brand new, jQuery-free Angular 2 components built from ground-up which deliver the business app essential building blocks - a grid component, data visualization (charts) and form elements.
  3. Marco
    Marco avatar
    33 posts
    Member since:
    Jan 2014

    Posted 25 Sep in reply to Dimitar Link to this post

    Hello Dimitar ,

     

    Your demo does not produce the same error in the Microsoft Edge browser (version 40.15063.0.0). But i create the menu from an array of object, nog with li's. See the attached screenshot for the structure of the objects in the datasource.

  4. Dimitar
    Admin
    Dimitar avatar
    172 posts

    Posted 26 Sep Link to this post

    Hello,

    I have updated the Dojo example, where the dataSource of the widget is used to render its items. I have performed tests in Edge 40.15063.0.0 but there is no sign of a JS error in the browser console. You can refer to the following screencast that shows the behavior on my end. 

    I assume that I am missing some important details from the way that the widget is configured on your end. Therefore, may I ask you to modify the Dojo sample, so that the issue faced is reproduced? This way I will be able to examine it, troubleshoot the cause of the problem and provide you with further assistance. 

    Regards,
    Dimitar
    Progress Telerik
    Try our brand new, jQuery-free Angular 2 components built from ground-up which deliver the business app essential building blocks - a grid component, data visualization (charts) and form elements.
Back to Top