This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Java Script issue with RAD controls 5.7.1

3 Answers 20 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Rakesh
Top achievements
Rank 1
Rakesh asked on 09 Jul 2010, 03:42 PM
we have analysed that pages on the sharepoint site are slowing down due to java script errors, "please wait while scripts are loading". On debugging we have found that java script generated on the run by telrick controls throw a Null Error for object ($telerik). This does not results in any functionality break but slows down the page. Just to verify this we have verified that all the configuration steps for the RAD configuration are properly done. Still its giving us a Error.

Please let us know how to FIX this.

3 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Tsvetoslav
Telerik team
answered on 12 Jul 2010, 12:56 PM
Hello Rakesh,

Could you give a concrete example of such a slow page? What control do you have on it? The exact error messge, etc.

All the best,
Tsvetoslav
the Telerik team
Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
0
Rakesh
Top achievements
Rank 1
answered on 14 Jul 2010, 08:54 AM
NOTE  - PLESE REFER ATTACHED SCREEN SHOT FOR ANALYSIS.

We have the "RadHTMLField" controls(numbering 5 on some Pages) .

 

The Javascript error details  appearing is as follows (it occurs the number of times the  Rad HTML field control  instances are present on the page i.e. for 5 instances this error  occurs 5 times)

  
Refer attached Screen shot - Telerik_JS_Error.jpg

 


 

 

The Telerik controls are slowing down the page was verified using "HttpWatch" tool:

 

The timings displayed for page Edit(6.208 secs) and then for RadHTMLFields (5.986 secs) are portrayed in below mentioned screenshots. The Error "Please wait while Scripts are being loaded is also displayed" in the below screenshot:

 Refer attached Screen shot - Telerik_Error_LoadTime_Message.jpg


Due to the above mentioned screenshots our pages are slowing down - " Refer Attached screen shot "

 

P.S. : These error are occurring only when the page is in Edit Mode and not in display mode for the SharePoint 2007 site.

0
Stanimir
Telerik team
answered on 14 Jul 2010, 09:23 AM
Hello Rakesh,

Thank you for the provided information. I was able to reproduce the problem so I logged it in our bug-tracking system. It will be fixed for the next release of RadEditor for MOSS. Which will be in the middle of the next month. In mean time please open an official support ticket and I will be able to provide you with a custom solution in it.

Greetings,
Stanimir
the Telerik team
Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
Tags
General Discussions
Asked by
Rakesh
Top achievements
Rank 1
Answers by
Tsvetoslav
Telerik team
Rakesh
Top achievements
Rank 1
Stanimir
Telerik team
Share this question
or