Incorrect navigation for NavigateToNextPeriod

6 posts, 0 answers
  1. Mark Rabjohn
    Mark Rabjohn avatar
    23 posts
    Member since:
    Jan 2010

    Posted 08 Mar 2010 Link to this post

    Hi,

    I have been trialling the Scheduler control, and found it to be quite slow with the standard postback/roundtrip binding. I am now trying it out with the Web Service binding, which seems to be quite nippy.

    I do have some problems however, our DAY view implementation is most useable if we Group By our "Engineer" resource. But strangely, as soon as I switch to grouping by resource, the NavigateToNextPeriod button skips forward by 7 days instead of 1.

    Can somebody tell me how to get this to go back to 1 day - I thought that possibly using OnClientNavigationCommand might work to override the date, but get_selectedDate is undefined (or more to the point the underlying _selectedDate is undefined), besides, there is no set_selectedDate, so a trivial override option would appear to closed to me in more ways than one.

    I have considered trying to change the date using set_firstDayStart, in tandem with args.set_cancel(true), but the use of set_firstDayStart doesn't trigger a rerender or update of the control on the client - there are also repaint, and rebind methods, but calling them don't refresh the display.

    In summary, help!

    Mark
  2. Peter
    Admin
    Peter avatar
    6637 posts

    Posted 11 Mar 2010 Link to this post

    Hi Mark,

    We verified that this is a bug with RadScheduler. I have logged it and it will be addressed shortly.

    Thank you for your report. Your telerik points have been updated.


    Greetings,
    Peter
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. Benoit Drapeau
    Benoit Drapeau avatar
    4 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 19 May 2010 Link to this post

    Hi, I'm also experiencing the same bug (client side event OnClientNavigationCommand and get_selectedDate that is undefined). Is there any fix that has been made?

    Thanks in advance
  4. Peter
    Admin
    Peter avatar
    6637 posts

    Posted 21 May 2010 Link to this post

    Hello Benoit,

    Unfortunately, we still haven't fixed this issue and we haven't found an appropriate workaround either. I will escalate the priority of this bug and we will do our best to resolve it as soon as possible.

    Please, excuse us for the caused inconvenience.

    Greetings,
    Peter
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  5. Robbie Hughes
    Robbie Hughes avatar
    29 posts
    Member since:
    Jul 2009

    Posted 22 Nov 2012 Link to this post

    Hi guys

    Has this issue been resolved yet?

    Thanks

  6. Plamen
    Admin
    Plamen avatar
    2958 posts

    Posted 23 Nov 2012 Link to this post

    Hello Robbie,

     
    Would you please share which exactly issue are you having in mind by listing the steps to reproduce it so we could investigate it once again and be more helpful?

    All the best,
    Plamen
    the Telerik team
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.
Back to Top