History back & Inputs and Buttons

13 posts, 0 answers
  1. Erick
    Erick avatar
    81 posts
    Member since:
    Feb 2010

    Posted 07 Aug 2013 Link to this post

    Hi,

    I am using your RadInputs and RadButtons for our subscribe application. I have an issue with history back and automatic restore of the historical data in the form. When i fill some textboxes and togglebuttons, go to other page (link or redirect) and go back with history back, the data in textboxes will be restored as expected but it seems it's thinking it's empty and shows the data as emptymessages and will be lost after next postback. The state of togglebuttons will not be restored. 

    I tried with normal html inputs and this will be restored correctly. 

    We need this because the users will go back to correct the data sometimes.
    Is this an known issue?

    See for example
    http://screencast.com/t/wnUnvPxo

    Tested this in Chrome.

    Thanks.
    Jelle
  2. Erick
    Erick avatar
    81 posts
    Member since:
    Feb 2010

    Posted 07 Aug 2013 Link to this post

    And can reproduce this at your demos as well.
    http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/input/examples/overview/defaultcs.aspx

    - Fill some values in name and age fields.
    - Click on 'password strength checker'
    - Go to back with history back
    - The filled values are restored as expected
    - Uncheck Client Side Validation
    - All fields are empty!

    It seems the values in hidden INPUT objects are restored correctly but in the RadInputs temorary until next postback.
    Bug?
  3. Eyup
    Admin
    Eyup avatar
    3729 posts

    Posted 12 Aug 2013 Link to this post

    Hi Jelle,

    Thank you for contacting us.

    Our developers are aware of this issue and currently working on a fix. The updated internal build with the actual fix is expected to be available in a week or two.

    Please wait for the mentioned update and the problem should be resolved. Sorry for any inconvenience caused.

    Regards,
    Eyup
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
  4. Erick
    Erick avatar
    81 posts
    Member since:
    Feb 2010

    Posted 12 Aug 2013 Link to this post

    Thanks for your answer,
    We will wait for the internal build.

    Jelle
  5. Erick
    Erick avatar
    81 posts
    Member since:
    Feb 2010

    Posted 02 Sep 2013 Link to this post

    Any news about this?
  6. Eyup
    Admin
    Eyup avatar
    3729 posts

    Posted 05 Sep 2013 Link to this post

    Hi Jelle,

    I will forward your query to the dev team responsible for the mentioned fix and let you know about the result when I get a response.

    Regards,
    Eyup
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
  7. Fabio
    Fabio avatar
    8 posts
    Member since:
    Sep 2013

    Posted 17 Sep 2013 Link to this post

    Same problem here

    controls lose the viewstatus when I make this type of navigation:

    1) I insert the values
    2) redirect response
    3) back => values ​​there are still
    4) again redirect
    5) back => values ​​are no longer there

    I read about a workaround suggest by you where we need to use hiddenfields for each control in the page.

    But it is prohibitively expensive for a site that is based more on telerik controls.
    In addition, the pages become extremely heavier because the pages, with the hiddenfields added, get heavier.

    Please, give highest priority to the resolution of this issue.  

    Thank you very much!
    Fabio
  8. Eyup
    Admin
    Eyup avatar
    3729 posts

    Posted 17 Sep 2013 Link to this post

    Hello,

    The developers team responded that the issue was fixed. You can download and upgrade to the latest internal build and the problem should be resolved.

    Regards,
    Eyup
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
  9. Fabio
    Fabio avatar
    8 posts
    Member since:
    Sep 2013

    Posted 17 Sep 2013 Link to this post

    Sorry but I'm yet using 2013.2.717

    And the issue is still here.
  10. Eyup
    Admin
    Eyup avatar
    3729 posts

    Posted 20 Sep 2013 Link to this post

    Hello Fabio,

    You need to download and upgrade to the latest internal build:
    http://www.telerik.com/account/your-products/internal-builds.aspx.

    Hope this helps.

    Regards,
    Eyup
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
  11. Stefano
    Stefano avatar
    13 posts
    Member since:
    Dec 2012

    Posted 20 Sep 2013 Link to this post

    now it works

    thank you!!
  12. Erick
    Erick avatar
    81 posts
    Member since:
    Feb 2010

    Posted 17 Oct 2013 Link to this post

    Is this issue fixed in Q3 2013 version too?
  13. Eyup
    Admin
    Eyup avatar
    3729 posts

    Posted 22 Oct 2013 Link to this post

    Hello Erick,

    Yes, it should be included in the mentioned latest release version.

    Regards,
    Eyup
    Telerik
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.
Back to Top