Telerik winform controls disappear from Toolbox

2 posts, 0 answers
  1. sunil
    sunil avatar
    3 posts
    Member since:
    Jul 2017

    Posted 27 Jul Link to this post

    Hello there, I manually added Telerik winform controls in VS2015. I can
    use all the controls when I add and then when I close vs all telerik
    controls disappear from toolbox and again I have to add manually all the
    controls when I starts to work next time. Help needed ASAP.

    Thank You!
  2. Nikolay Mishev
    Admin
    Nikolay Mishev avatar
    20 posts

    Posted 01 Aug Link to this post

    Hello Sunil,

    Thank you for contacting us.

    I can suggest you to try to completely reset your Visual Studio Toolbox by following these steps:
    1. Close all Visual Studio instances.
    2. Open the "%localappdata%\Microsoft\VisualStudio\14.0"  folder and remove all *.tbd files.
    3. Using the "regedit.exe" tool, find "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VisualStudio\14.0\ToolboxControlsInstaller_AssemblyFoldersExCache" and "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VisualStudio\14.0\ToolboxControlsInstallerCache" registry keys.
    4. Remove everything from these keys leaving them empty.

    After this you could use the Toolbox Configuration wizard to add required version of the controls to the toolbox.

    Please get back to us if any further assistance is needed.

    Regards, Nikolay Mishev
    Progress Telerik
    Try our brand new, jQuery-free Angular 2 components built from ground-up which deliver the business app essential building blocks - a grid component, data visualization (charts) and form elements.
Back to Top