This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Telerik Report R3 2016 Visual Studio Designer not loading

1 Answer 134 Views
Report Designer (standalone)
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Aakash
Top achievements
Rank 1
Aakash asked on 13 Jan 2017, 04:05 PM

When i click Telerik Report R3 2016 Wizard, it shows me this error:

Error: this template attempted to load component assembly 'Telerik.Reporting.Design.VisualStudio, Version=10.2.16.1025, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be'. For more information on this problem and how to enable this template, please see documentation on Customizing Project Template.

 

Thanks in advance.

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
0
Stef
Telerik team
answered on 13 Jan 2017, 04:17 PM
Hi Aakash,

It looks like VS templates are not installed correctly.

Please check if the machine and the IDE cover Telerik Reporting System Requirements. Then download the MSI  from your Telerik account - Downloads - Reporting, and run it with the command from Installation Problems to create a log file with errors, if any. We will need to review the log file.

On a side note, Web Site type of project does not have design-time support. Reports can be created in a separate ClassLibrary that is referenced by the WebSite project.

Regards,
Stef
Telerik by Progress
Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
Tags
Report Designer (standalone)
Asked by
Aakash
Top achievements
Rank 1
Answers by
Stef
Telerik team
Share this question
or