This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Sub Report Parameter not getting set

2 Answers 113 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
John North
Top achievements
Rank 1
John North asked on 02 Feb 2013, 08:00 PM

Hi, I am loading main report and sub report data source programmatically and the both the reports load data correctly
Now I want to filter sub report data based on the main report.

For Example list orders by product. So I am setting Product ID parameter value to the product ID from the main report. Problem is that this is not getting passed or available during sub report generation. I verified this by display parameter value on the support and it is blank.

Thanks in advance for your help.

Srinu T

2 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Steve
Telerik team
answered on 05 Feb 2013, 04:04 PM
Hello Srinu,

The provided information is insufficient to determine what the problem might be. We recommend reviewing the How-To: Creating Master-Detail Reports Using SubReports help article that elaborates on master/detail setup. You can also see this approach in action in the Invoice demo report that is shipped with the product (you can open the VS examples from Start menu).

If you need further help, please elaborate how you bind the report/subreport and how/where do you apply filter for the SubReport?

All the best,
Steve
the Telerik team

HAPPY WITH REPORTING? Do you feel that it is fantastic? Or easy to use? Or better than Crystal Reports? Tell the world, and help fellow developers! Write a short review about Telerik Reporting and Telerik Report Designer in Visual Studio Gallery today!

0
Sheeraz
Top achievements
Rank 1
answered on 10 Oct 2013, 02:14 PM
Hi Steve,

I am using trial version of Telerik Reporting Q2, 2013 and evaluating this product so that I may purchase licences for my developers. I am trying to create the Master Detail Report as guided in documentation on the following link.
http://www.telerik.com/help/reporting/designing-reports-master-detail.html

But I could not find the expected results. Sub-Report is not getting filtered out on the basis of master table data. I have passed the parameter parameters in the detail report but detail report is showing all the rows in the table. It is not being filtered on basis of parameter.

One more thing, I am using Entity DataSource in both master and child.

When I click on the preview tab. Data is not garbage, it is the same data which exists in my database but for each master record, it is showing all records of detail table. It should show only relevant details record against each master record. I have applied all the steps.
Parameter defined in detail report for filtering, Passed parameter from master report.

Does this issue exist in current trial version provided by Telerik?

Please reply as soon as possible so that I may take decision as I have shortage of time.

Regards
Sheeraz Raza
Tags
General Discussions
Asked by
John North
Top achievements
Rank 1
Answers by
Steve
Telerik team
Sheeraz
Top achievements
Rank 1
Share this question
or