This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Error: XAML rendering format is not available

3 Answers 176 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Matt
Top achievements
Rank 1
Matt asked on 16 Dec 2009, 04:29 PM
This error pops up in the Silverlight Report Viewer after I deploy to prod - XAML rendering format is not available

This is another of those "works fine on my dev machine, but not in prod." issues.  I've followed the deployment process to the letter.  Anyone else running into this?

I'm using version 3.2.9.1211 of Telerik Reporting and Silverlight Report Viewer.   

3 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Steve
Telerik team
answered on 16 Dec 2009, 05:00 PM
Hi Matt,

The error is clear and states that you do not have the Telerik.Reporting.XamlRendering assembly. Both our documentation and KB article for deployment explain the exact assemblies you need according to your project. Would you mind sharing where you've looked for this info, so that we can update our files if out of date?

All the best,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Matt
Top achievements
Rank 1
answered on 16 Dec 2009, 05:32 PM
The links you provided did the trick.  I used the video here: http://tv.telerik.com/reporting/video/getting-started-with-telerik-report-viewer-silverlight as my guide. I just missed the XAML rendering piece.  

Thanks for the links and your immediate response.
0
Steve
Telerik team
answered on 16 Dec 2009, 05:52 PM
Hi Matt,

The rendering extensions are loaded dynamically by type and that is why a reference is not needed. The video you've referenced is produced on a machine with Telerik Reporting installed and this way the Telerik.Reporting.XamlRendering assembly is present in the GAC and loaded from there. This however is not the case on the server where you do not have the product installed and that is why copying the assembly in the bin folder is necessary.

Kind regards,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Tags
General Discussions
Asked by
Matt
Top achievements
Rank 1
Answers by
Steve
Telerik team
Matt
Top achievements
Rank 1
Share this question
or