This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Deploying ASP.NET Application with RadTreeview on Win 2008 Server R2 with IIS 7.5

2 Answers 40 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Daniel
Top achievements
Rank 1
Daniel asked on 19 Nov 2010, 01:45 PM
Please help, I'm lost!

Just added a RadScriptManager and a RadTreeView to a simple ASP.NET project in Visual Studio 2010. Building and testing locally works just fine. The problem rises after uploading the Application onto the webserver. The error message (in german) in detail:

Serverfehler in der Anwendung /.
Zum Verarbeiten dieser Anforderung muss der Handler "WebResource.axd" in der Konfiguration registriert sein.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
   <system.web>
       <httpHandlers>
           <add path="WebResource.axd" verb="GET" type="System.Web.Handlers.AssemblyResourceLoader" validate="True" />
       </httpHandlers>
   </system.web>
</configuration> 


It means in englisch, that WebResource.axd is not registered in the web.config.

Have you an suggestions for me what is going wrong? Do I have to install something on the webserver? In my opinion it should have worked just with the Telerik.Web.Ui.dll in the bin-directory of the project, which is copied there after using any of the Telerik-components from the toolbox in Visual Studio 2010. I am using Version Q3 2010 of the RadControls for ASP.NET AJAX.

I also tried the standard Microsoft Ajax Scriptmanager, I tried adding different handlers with varying syntaxes on different positions in the web.config, but here in the forum are thousands of suggestions what to do if an error with "WebRessource.axd" rises., but nothing really worked for me.

When deleting anything from the RadControls from the ASP-project, everything works fine, locally and on the server. The problem is, that the RadControls don't work on my Webserver (Win 2008 Server R2 x64 with IIS 7.5 ). And the problem persists if I use any other RadControl, I tried RadRating, RadEditor and many more.

Please help!

Thanks a lot in advance and kind regards

D.

2 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Accepted
Bruno
Top achievements
Rank 2
answered on 19 Nov 2010, 11:16 PM
it may be this problem - see on your self

http://www.asp.net/learn/whitepapers/aspnet4/breaking-changes

see Event Handlers Might Not Be Not Raised in a Default Document in IIS 7 or IIS 7.5 Integrated Mode
this is very popular problem this days

regards
burno
0
Daniel
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Nov 2010, 01:44 PM
Thanks for your information, looks like there's a lot of potential for troubles inside ASP 4.0...

My problem is solved, there was an Adobe ColdFusion Trial installation on the server also,
de-installation of Adobe CF solved the problem immediately, all Telerik-Modules are now
working fine locally in Visual Studio 2010 and on the Server.

D!
Tags
General Discussions
Asked by
Daniel
Top achievements
Rank 1
Answers by
Bruno
Top achievements
Rank 2
Daniel
Top achievements
Rank 1
Share this question
or