This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Can't use Upgrade wizard and Could not load File or Assembly Error in version 11.1.17.503

1 Answer 47 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
gc_0620
Top achievements
Rank 1
gc_0620 asked on 12 May 2017, 09:03 PM

Hi all, using UI for ASP.Net AJAX R2 2017 and Reporting R2 2017.

1) Refer to attached file Report_Upgrade_Error.png. while try to use Upgrade Wizard after opening VS.  

Only way to use Upgrade Wizard by opening the solution from Windows Explorer. Then I can use the wizard. This is the 1st time happened to me after using Telerik Products for many years.

2) After upgrading from Telerik.Reporting, Version=10.2.16.1025 to Telerik.Reporting, Version=11.1.17.503, none of my existing reports works. Refer to attached file Could_Not_Load-File_or_Assembly.jpg.  I searched for the keyword 10.2.16.1025  in my entire solution, no Text found. Below is also my web.config file.

This is some sort of urgent b/c I have 2 ASP.Net solutions that need to be deploy for end-users.

Thanks for any help

gc_0620

______________________________________________

 

<?xml version="1.0"?>
<configuration>
  <configSections>
    <section name="Telerik.Reporting" type="Telerik.Reporting.Configuration.ReportingConfigurationSection, Telerik.Reporting, Version=11.1.17.503, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be" allowLocation="true" allowDefinition="Everywhere" />
  </configSections>
  <appSettings>
    '''
    ''' 
    <add key="ValidationSettings:UnobtrusiveValidationMode" value="None" />
    <add key="Telerik.ScriptManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
    <add key="Telerik.StyleSheetManager.TelerikCdn" value="Disabled" />
  </appSettings>
  <connectionStrings>
    <add name="ApplicationServices" connectionString="data source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=SSPI;AttachDBFilename=|DataDirectory|\aspnetdb.mdf;User Instance=true" providerName="System.Data.SqlClient" />
    '''
    '''
  </connectionStrings>
  <!--
  For a description of web.config changes see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235367.
  The following attributes can be set on the <httpRuntime> tag.
  <system.Web>
  <httpRuntime targetFramework="4.5.1" />
  </system.Web>
  -->
  <system.web>
    <trust level="Full" />
    <healthMonitoring enabled="false" />
    <compilation debug="true" targetFramework="4.5.1">
      <assemblies>
        <add assembly="System.Data.Linq, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.Design, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
        <add assembly="System.Windows.Forms, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.Speech, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
        <add assembly="System.Web.Extensions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
        <add assembly="System.Runtime.Serialization, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.ServiceModel, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.Xml.Linq, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="Microsoft.Build.Framework, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
        <add assembly="System.Management, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
        <add assembly="mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
        <add assembly="Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=11.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=89845DCD8080CC91" />
        <add assembly="Microsoft.ReportViewer.Common, Version=11.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=89845DCD8080CC91" />
        <add assembly="Telerik.ReportViewer.WebForms, Version=11.1.17.503, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be" />
        <add assembly="Telerik.Reporting, Version=11.1.17.503, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be" />
      </assemblies>
      <buildProviders>
        <add extension=".rdlc" type="Microsoft.Reporting.RdlBuildProvider, Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=10.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a" />
      </buildProviders>
    </compilation>
    <authentication mode="Forms" />
    <authorization>
      <allow users="?" />
    </authorization>
    <trace enabled="false" requestLimit="10" pageOutput="false" traceMode="SortByTime" localOnly="true" />
    <sessionState mode="InProc" stateConnectionString="tcpip=127.0.0.1:42424" sqlConnectionString="data source=127.0.0.1;Trusted_Connection=yes" cookieless="UseDeviceProfile" timeout="45" />
    <globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8" />
    <membership>
      <providers>
        <clear />
        <add name="AspNetSqlMembershipProvider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider" connectionStringName="ApplicationServices" enablePasswordRetrieval="false" enablePasswordReset="true" requiresQuestionAndAnswer="false" requiresUniqueEmail="false" maxInvalidPasswordAttempts="5" minRequiredPasswordLength="6" minRequiredNonalphanumericCharacters="0" passwordAttemptWindow="10" applicationName="/" />
      </providers>
    </membership>
    <profile>
      <providers>
        <clear />
        <add name="AspNetSqlProfileProvider" type="System.Web.Profile.SqlProfileProvider" connectionStringName="ApplicationServices" applicationName="/" />
      </providers>
    </profile>
    <roleManager enabled="false">
      <providers>
        <clear />
        <add name="AspNetSqlRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider" connectionStringName="ApplicationServices" applicationName="/" />
        <add name="AspNetWindowsTokenRoleProvider" type="System.Web.Security.WindowsTokenRoleProvider" applicationName="/" />
      </providers>
    </roleManager>
    <httpHandlers>
      <add path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" validate="false" />
      <add path="ChartImage.axd" type="Telerik.Web.UI.ChartHttpHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler.axd" type="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx" type="Telerik.Web.UI.DialogHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler" verb="*" validate="false" />
      <add path="Reserved.ReportViewerWebControl.axd" verb="*" type="Microsoft.Reporting.WebForms.HttpHandler, Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=10.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a" validate="false" />
      <add type="Telerik.ReportViewer.WebForms.HttpHandler, Telerik.ReportViewer.WebForms, Version=11.1.17.503, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be" path="Telerik.ReportViewer.axd" verb="*" validate="true" />
    </httpHandlers>
    <pages controlRenderingCompatibilityVersion="4.0">
      <controls>
        <add tagPrefix="telerik" namespace="Telerik.Web.UI" assembly="Telerik.Web.UI" />
      </controls>
    </pages>
    <httpModules />
    <customErrors defaultRedirect="SystemError.aspx" mode="RemoteOnly">
      <error statusCode="500" redirect="SystemError.aspx" />
    </customErrors>
    <httpRuntime targetFramework="4.5.1" />
  </system.web>
  <system.webServer>
    <modules runAllManagedModulesForAllRequests="true" />
    <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" />
    <handlers>
      <remove name="ChartImage_axd" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_SpellCheckHandler_axd" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_DialogHandler_aspx" />
      <remove name="Telerik_RadUploadProgressHandler_ashx" />
      <remove name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" />
      <add name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <add name="ChartImage_axd" path="ChartImage.axd" type="Telerik.Web.UI.ChartHttpHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <add name="Telerik_Web_UI_SpellCheckHandler_axd" path="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler.axd" type="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <add name="Telerik_Web_UI_DialogHandler_aspx" path="Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx" type="Telerik.Web.UI.DialogHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <add name="Telerik_RadUploadProgressHandler_ashx" path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler" verb="*" preCondition="integratedMode" />
      <add name="Telerik.ReportViewer.axd_*" type="Telerik.ReportViewer.WebForms.HttpHandler, Telerik.ReportViewer.WebForms, Version=11.1.17.503, Culture=neutral, PublicKeyToken=a9d7983dfcc261be" path="Telerik.ReportViewer.axd" verb="*" preCondition="integratedMode" />
    </handlers>
    <httpProtocol>
      <customHeaders>
        <clear />
        <add name="X-UA-Compatible" value="IE=edge" />
      </customHeaders>
    </httpProtocol>
  </system.webServer>
  <Telerik.Reporting>
    <Extensions>
      <Render>
        <Extension name="mhtml" visible="false" />
        <Extension name="xps" visible="false" />
        <Extension name="rtf" visible="false" />
      </Render>
    </Extensions>
  </Telerik.Reporting>
</configuration>

1 Answer, 1 is accepted

Sort by
0
Stef
Telerik team
answered on 15 May 2017, 03:13 PM
Hello,

Please check if the project is a WebSite.
If it is, then you will have to upgrade manually as WebSite projects have specific assembly references settings - Manual upgrade. If you turn the WebSite into a Web Application, then you can use the Upgrade Wizard.
Note that reports cannot be added in a Website and they should be placed in a separate ClassLibrary that can be referenced by the WebSite project.

About the received error, it indicates the assembly is not found in the project's Bin folder, or there is other project setting pointing to the old assembly. Upgrading fully the project should resolve this.


Regards,
Stef
Telerik by Progress
Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
Tags
General Discussions
Asked by
gc_0620
Top achievements
Rank 1
Answers by
Stef
Telerik team
Share this question
or