This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Barcode reading is inproper

5 Answers 74 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Oleg Koval
Top achievements
Rank 1
Oleg Koval asked on 13 Aug 2009, 03:22 PM

Hi.

Unfortunately was not succeed finding something similar on the forum. The problem is as follows:

There are few reports which has a barcode fields within. The report being printed is trying to be scanned with the barcode scanner (motorola-symbol). Everything works fine when the value of the barcode is alphanumeric without a big amount of leading zeros. But when there are, for example, 6 leading zeros, it scans 7 of them.

The details:

Scanners tested : Motorola Symbol and few other models

Symbology being displayed: Code128, UPCA

Checksum: with/without.

NB. When scanning 123123 value barcode, everything is fine. When 0000003 (6 zeros) it scans as 00000003 (7 zeros). The scanner is barely the problem since I've tested with different devices.

Any clues or advices would be really appreciated.

5 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Steve
Telerik team
answered on 14 Aug 2009, 09:03 AM
Hi Oleg,

There were similar issues reported prior to Q1 2009 release and we have addressed them. Anyway we've just tested the scenario you describe and everything works as expected. Please upgrade to the latest version and let us know of the outcome.

All the best,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Check out the tips for optimizing your support resource searches.
0
Charlie
Top achievements
Rank 1
answered on 28 Aug 2009, 06:18 AM
I'm having a similar problem with the original poster. I get an extra zero added to the front when there are an odd number of digits (eg 33 digits). The text beneath the barcode will still display 33 digits but when the scanned value will have an extra zero in front of it.

I've tried it with Code128 and EAN128 symbology, both gave me the same results. Any ideas?

Charlie
0
Steve
Telerik team
answered on 28 Aug 2009, 06:59 AM
Hi Charlie,

As we did not find any downloads of Telerik Reporting in your account, we cannot be sure which version you're using. As specified in our last reply - please upgrade to the latest version and let us know if still having problems.

Greetings,
Steve
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Fger
Top achievements
Rank 1
answered on 08 Aug 2013, 06:49 AM
same problem happen to me, do i need to update the version before scanning barcodes c# or is there something else i need to do about the report. any help would greatly appreciated.
0
IvanY
Telerik team
answered on 12 Aug 2013, 01:52 PM
Hi Fger,

As stated in the previous post since you do not have any download of Telerik Reporting we are not aware of your current version. Therefore you will have to download the latest version and test with it. If you still experience any issues please let us know. 

Regards,
IvanY
Telerik

Have you tried the new visualization options in Telerik Reporting Q2 2013? You can get them from your account.

Tags
General Discussions
Asked by
Oleg Koval
Top achievements
Rank 1
Answers by
Steve
Telerik team
Charlie
Top achievements
Rank 1
Fger
Top achievements
Rank 1
IvanY
Telerik team
Share this question
or