This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Repairing Telerik Report Templates

4 Answers 179 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
LE DREAU Steeve
Top achievements
Rank 1
LE DREAU Steeve asked on 02 Jun 2010, 09:13 AM
Hi Telerik Team,

I've tried to find an answer to my problem but found nothing.
I've recently upgraded my version of Visual Studio from 2008 Pro to 2010 Pro. Till this day, I don't have Telerik Report Template anymore into the "add -> New Item" dialog box.
I've tried to copy the Telerik reports zip from 2008 folder to 2010 one (item templates), I've also tried to repair the install of telerik reporting through the installer, but nothing appears.

Is there a solution about that please ?
Thanks

Regards
Steeve

4 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
LE DREAU Steeve
Top achievements
Rank 1
answered on 03 Jun 2010, 03:20 PM
Up please, I'm really stuck !
0
Accepted
Steve
Telerik team
answered on 03 Jun 2010, 04:04 PM
Hi Steeve,

The latest Telerik Reporting Q1 SP1 release installs correctly the item templates in Visual Studio 2010 RTM and you should not have such problems. We're using VS2010 since the official release and we have not encountered such problems (see attached screenshot). Have you been testing Beta or RC versions of VS 2010 prior that and did you have Telerik Reporting installed at this time?
Copying the templates should be done in the respective folder (C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\ItemTemplates\CSharp\Reporting and C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\ItemTemplates\VisualBasic\Reporting) and after that you should open VS cmd prompt and run devenv /InstallVSTemplates.
  • One possible reason for the missing templates is if the reporting installer did not detect VS2010 on your machine (in case VS2010 installation is corrupted or messed up because of prior versions). You can try repairing it and installing Telerik Reporting again.
  • Another possibility is deselecting Visual Studio 2010 support during Telerik Reporting install. In this case, repairing the Telerik Reporting installation would accomplish nothing since it repeats the same steps as in the initial installation. You should uninstall and reinstall it, including support for VS2010 from the options.
  • If you are running under Vista or Windows 7, you must start the Telerik Reporting installer as administrator, to avoid such quirks.

All the best,
Steve
the Telerik team

Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
0
LE DREAU Steeve
Top achievements
Rank 1
answered on 03 Jun 2010, 04:23 PM
Hi,

Thanks for your answer. It solved my problem.
FYI : I'm developping on Windows 7, I have an official version of VS2010 pro installed, but no RTM or Beta previously installed. The only thing I think has messed up with the telerik reporting templates is that I have also VS2008 installed on my machine. I think it has been detected but not the 2010 one.
All I've done to solve my problem is to recopy the templates from 2008 to 2010 folders like you described and then launch the devenv command.

Thanks,

Regards
Steeve
0
Fisher
Top achievements
Rank 1
answered on 16 Jun 2011, 05:30 PM
I am running Windows XP ... VS 2010 Ultimate ..... Telerik_Reporting_Q1_2011_v5_0_11_510_trial


See this link please...

http://www.telerik.com/community/forums/reporting/telerik-reporting/telerik-report-template-missing-vs-2010-ultimate.aspx
Tags
General Discussions
Asked by
LE DREAU Steeve
Top achievements
Rank 1
Answers by
LE DREAU Steeve
Top achievements
Rank 1
Steve
Telerik team
Fisher
Top achievements
Rank 1
Share this question
or