This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Can't create test after installation

10 Answers 52 Views
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
This question is locked. New answers and comments are not allowed.
Lee
Top achievements
Rank 1
Lee asked on 12 Jul 2011, 08:59 PM
I just installed the test studio carefully following all instructions. Then I tried to do the 'first test' example video and step-by-step textual instructions. However, after creating a new project in VS2010 Premium using default names as in the examples, I right click on the test project, select 'Add' then 'New Test', select 'Web Test', 'Ok' to finish off the process. Up pops the Telerik activation window, which I had already done previously, I select the 'Trial' radio button and the 'Trial' button at the bottom. A few moments later I get an error dialog that says:
"Visual Studio could not open the file "c:\users\blah\blah" because the file contains tests. A test can be opened only within a test project. Add the file to a test project, add the test project to the open solution, and then try again."

Seems a worthless suggestion since I created a new test project originally as part of the instructions, or did I miss something? I have tried all so the above multiple times, even following the video example of deleting the test file before adding a new test.

Lee

10 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Lee
Top achievements
Rank 1
answered on 12 Jul 2011, 09:39 PM
Of course, when you ask the stock person in the grocery store where the marinated artichoke hearts are, the're right behind you. I just opened the last project that failed me as per the last post and there is the .tstest file and when I open it I could proceed to record as expected. But it won't work to have an erroneous error flash up for each new test, have to close the solution and reopen...

So what am I missing?

Lee
0
Shashi
Top achievements
Rank 1
answered on 12 Jul 2011, 09:55 PM
Lee,

What exactly did you select as project type when you created the new project in Visual Studio? 

Did you select one of the following?

Visual Basic > Test > Telerik Test Studio Project 
Visual C# > Test > Telerik Test Studio Project
Telerik > Test > Visual Basic Test Studio Project
Telerik > Test > Visual C# Test Studio Project

Shashi
0
Lee
Top achievements
Rank 1
answered on 13 Jul 2011, 12:06 AM
I tried Test Projects > Test Documents > Test project, as one of the demos suggests
I tried several others that I can't remember now, but see that there is a possibility that I have mis-chosen a C# test and not a Telerik test. I will investigate more tomorrow. This may be one of my problems, admittedly, and thanks for the extra pair of eyes...

But the first one should have worked I believe.

Lee
0
Daniel Levy
Telerik team
answered on 13 Jul 2011, 03:18 PM
Hi Lee,

Selecting a C# test project should work just fine, take a look at this quick screencast I created for you.

Let us know how it goes.

Best wishes,
Daniel Levy
the Telerik team
Register today for a live 'What's New in Test Studio R1 2011 SP2' event on Tuesday, July 19 at 2pm EST!

Have you looked at the new Online User Guide for Telerik Test Studio?
0
Lee
Top achievements
Rank 1
answered on 13 Jul 2011, 08:59 PM
Okay, I followed the screencast perfectly and got the same bad result. I have attached a screen capture of the popup.
0
Anthony
Telerik team
answered on 13 Jul 2011, 09:29 PM
Hi Lee,

I'd like to have a GoToMeeting with you to quickly resolve your issue. I am in US Central Time Zone (UTC-6). I am available today from 3:30pm to 5:00pm. If that is inconvenient then I can schedule something for tomorrow or Friday.

Best wishes,
Anthony
the Telerik team
Register today for a live 'What's New in Test Studio R1 2011 SP2' event on Tuesday, July 19 at 2pm EST!

Have you looked at the new Online User Guide for Telerik Test Studio?
0
Lee
Top achievements
Rank 1
answered on 13 Jul 2011, 11:16 PM
Sounds good, but let's do it tomorrow. I'm in Oregon (Pacific) and ready to head out in a bit.

I managed to get it to record from the app, but when I save it I get this in the log:

c:\Users\Mlee43\Documents\Test Studio Projects\TestProject1\WebTest.tstest.cs: Line 1: (CS0234) The type or namespace name 'WebAii' does not exist in the namespace 'Telerik' (are you missing an assembly reference?)
c:\Users\Mlee43\Documents\Test Studio Projects\TestProject1\WebTest.tstest.cs: Line 2: (CS0234) The type or namespace name 'WebAii' does not exist in the namespace 'Telerik' (are you missing an assembly reference?)
c:\Users\Mlee43\Documents\Test Studio Projects\TestProject1\Pages.g.cs: Line 92: (CS0234) The type or namespace name 'WebAii' does not exist in the namespace 'Telerik' (are you missing an assembly reference?)

 More raised eyebrows.

I'll login in the morning.
Lee

0
Anthony
Telerik team
answered on 13 Jul 2011, 11:24 PM
Hello Lee,

How does 2pm my time, 12 Noon your time sound for tomorrow, Thursday the 14th?

Regards,
Anthony
the Telerik team
Register today for a live 'What's New in Test Studio R1 2011 SP2' event on Tuesday, July 19 at 2pm EST!

Have you looked at the new Online User Guide for Telerik Test Studio?
0
Lee
Top achievements
Rank 1
answered on 13 Jul 2011, 11:40 PM
Works for me. Where do we meet?
0
Anthony
Telerik team
answered on 14 Jul 2011, 02:57 PM
Hi Lee,

I just sent you an email to the address on file for a GoToMeeting.

Regards,
Anthony
the Telerik team
Register today for a live 'What's New in Test Studio R1 2011 SP2' event on Tuesday, July 19 at 2pm EST!

Have you looked at the new Online User Guide for Telerik Test Studio?
Tags
General Discussions
Asked by
Lee
Top achievements
Rank 1
Answers by
Lee
Top achievements
Rank 1
Shashi
Top achievements
Rank 1
Daniel Levy
Telerik team
Anthony
Telerik team
Share this question
or