This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

XamlParseException: [Line: 0 Position: 0]" Issue

8 Answers 90 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
Imdad Turi asked on 10 Apr 2014, 06:19 AM
Hello Every1 and Telerik,



I am converting my whole application from Silverlight's Controls to Telerik Controls.

i am facing "XamlParseException:  [Line: 0 Position: 0]" on every
Screen(View). I searched so many threads but didn't got anything that
can fix my issue, the main problem with this issue is that i can not
event debug, don't know which part of xaml is creating this issue. any
one with the solution please?



Please see attached screen for the issue snapshot.



thanks

8 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Dimitrina
Telerik team
answered on 10 Apr 2014, 06:37 AM
Hello,

Reading thought the details under the exception, it doesn't seem to be related to our controls. Would you please try clearing your solution and rebuilding it? 

Regards,
Didie
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
answered on 10 Apr 2014, 10:02 AM
Hello Didie,

thank you for your response.

tried that so many times, CLean and rebuilt didn't resolve my issue :(. My app was working fine but when i converted all Silverlight control to Telerik, this issue appeared. i tried every solution that was suggested in different threads. Clean and Rebuilt succeed, actually its fine at runtime but i am not able to get design view.

0
Dimitrina
Telerik team
answered on 10 Apr 2014, 11:15 AM
Hello,

May I ask you to share more detailed information on your exact configuration you have and what controls do you use? Do you reference  full or NoXaml binaries? You can check our documentation on Implicit Styles for more information on the difference between both.

What Theme have you applied? What is the version of the referenced assemblies and which are they exactly? Would it be possible for you to isolate the case to a single control/assembly? Any additional information helping us to locate the problem will be also very useful.

Regards,
Didie
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
answered on 10 Apr 2014, 11:49 AM
Hello Didie,

I updated telerik to latest just before replying to you, but got no luck with issue. I am using Telerik's Label, RadTabControl, 7 RadGridView, RadComboBoxes, RadMaskedTextInput, RadMaskedNumericInput, RadExpander, RadButtons. I am using all above mentioned controls in a Silverlight ChildWindow along with some silverlight's Checkboxes.

Also one othe thing i wanna share with you is that when i comment out Telerik Labels the error changes to "ArgumentException: The value "Telerik.Windows.Controls.Animation.TreeViewExpandCollapseAnimation" is not of type "Telerik.Windows.Controls.Animation.RadAnimation" and cannot be used in this generic collection.
Parameter name: value" PLEASE SEE ATTACHMENTS FOR MORE DETAIL.

I am not able to fine that which control is producing the issue thats why i can not isolate the case in another project.

waiting for your response.

Imdad
0
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
answered on 14 Apr 2014, 01:27 PM
Hello Didie,

I have opened my project in Visual Studio 2010 and 2012, and its working fine. Is there any support issue with Telerik controls in Visual Studio 2013?

Imdad
0
Evgenia
Telerik team
answered on 14 Apr 2014, 02:16 PM
Hello Imdad,

I tried to reproduce the exception in Visual Studio 2013 but to no avail. The exception is thrown by RadTreeView collapse-expand animation but the latter is working as expected on our side.
I suggest that you went through every project in your solution that refers our binaries and delete the bin & obj folders (you have to close Visual Studio to be able to achieve this). Then open the IDE again and clean and rebuilt the solution. You should be able to see all controls without errors in Design View.

If you still reproduce the unwanted behaviour please send us a runnable version of your project so that we can reproduce and inspect it locally. Without any sample that reproduces this we are unable to help you.

Regards,
Evgenia
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
0
Kofi
Top achievements
Rank 1
answered on 20 Mar 2015, 08:09 PM
Hi All in this thread,
Just to help anyone who experiences this in the future:
I upgraded my telerik controls using the upgrade wizard and I encountered exactly this same problem.  All of my pages with telerik controls were experiencing this problem with a XamlParseException at Line:0 Col:0.
The way to fix it was this:

1.  Remove all references to the telerik dlls.
2.  Re-add the references from the primary installation location (in my case C:\Program Files (x86)\Telerik...

If you do this while you have one of the offending pages open, you will see it instantly render correctly.

Best Regards

Kofi


0
Dimitrina
Telerik team
answered on 21 Mar 2015, 07:56 AM
Hello Kofi,

Thank you very much for sharing your experience with the community.

Regards,
Dimitrina
Telerik
 

Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

 
Tags
General Discussions
Asked by
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
Answers by
Dimitrina
Telerik team
Imdad Turi
Top achievements
Rank 2
Evgenia
Telerik team
Kofi
Top achievements
Rank 1
Share this question
or