VS Could not load type - UpdateModelFormController

Thread is closed for posting
2 posts, 0 answers
  1. James Harkins
    James Harkins avatar
    11 posts
    Member since:
    Dec 2009

    Posted 15 Jul 2010 Link to this post

    Please see attached screenshot.

    I had run into a bug with the Grid/OpenAccess in Q1 SP2 that is supposed to be fixed in Q2 but after the upgrade I can not use OpenAccess with the previously mapped project.

    Thanks,
    Jim

    EDIT: Looks like 2010 Q1 SP2 did not un-install from GAC - how can I manualy remove all references to the 2010.1.x version from the GAC?
  2. Dimitar Kapitanov
    Admin
    Dimitar Kapitanov avatar
    632 posts

    Posted 16 Jul 2010 Link to this post

    Hello James Harkins,
    You have to manually remove the assemblies from the GAC, in order to "clean-up" manually from the previous installation (I don't have a clue what went wrong, but you are right, it looks like parts of the previous version are still there).

    You can uninstall Telerik OpenAccess ORM, and after that open the Windows File Explorer. If you navigate to the C:\Windows folder you will see a folder named "assembly". Opening the folder provides you with a view of the 2.0 GAC - just search for assemblies names that have Telerik.OpenAccess.X, Telerik.Data.X or Telerik.VS.Data.Design and delete them. The same applies to the 4.0 GAC which can be found under the C:\Windows\Microsoft.NET\assembly\GAC_MSIL folder - please repeat the same action. After than making a clean OpenAccess install will solve the issue you have now is my expectation.

    Best wishes,
    Dimitar Kapitanov
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
Back to Top