This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Toolbox issue - can't drag to design surface

6 Answers 83 Views
General Discussions
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
This question is locked. New answers and comments are not allowed.
Gary Davis
Top achievements
Rank 2
Gary Davis asked on 20 Mar 2011, 07:07 PM
I added the Telerik controls to the toolbox.

I am unable to drag them to the design surface of the page. It displays the slash/circle.

Normal controls drag OK.

The attached image shows both. As soon as a normal control is selected, the design surface changes to accept the control (area boxes are displayed). This does not happen for the Telerik controls.

For now, I just type the controls into the xaml as needed. This works including Intellisense.

Thanks,
Gary Davis

6 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Accepted
Fredrick Bartlett
Top achievements
Rank 1
answered on 22 Mar 2011, 01:18 AM
I had the same issue. So I manually deleted all the Telerik items from the toolbox and then manually added them back.
0
Deyan
Telerik team
answered on 22 Mar 2011, 04:08 PM
Hello Gary,

Could you please check if the solution that Fredrick proposes will work for you? If you have correctly installed the controls and added them to the Visual Studio toolbox, you should not experience any difficulties while using them.

Do not hesitate to get back to us in case of further questions.

Best wishes,
Deyan
the Telerik team
Let us know about your Windows Phone 7 application built with RadControls and we will help you promote it. Learn more>>
0
Gary Davis
Top achievements
Rank 2
answered on 03 Apr 2011, 08:56 PM
I went into the chooser and noticed that each Telerik control was listed twice (identical pairs). One with the checkbox checked and the other not.  I unchecked all and clicked OK. They were all removed from the toolbox. I went back in to the chooser and the entries were no longer duplicated. I selected the checkbox on each and clicked OK. Everything is fine now.

Thanks
Gary Davis
Webguild
0
Deyan
Telerik team
answered on 05 Apr 2011, 07:49 AM
Hi Gary Davis,

I am happy that you have resolved the case.

Do not hesitate to get back to us in case of further questions.

Regards,
Deyan
the Telerik team
Let us know about your Windows Phone 7 application built with RadControls and we will help you promote it. Learn more>>
0
Gary Davis
Top achievements
Rank 2
answered on 07 May 2011, 09:29 PM
I just got back to my project after a while and noticed it happened again.As before, the chooser entries were duplicated except for one (infinitelistbox, I think). The fix mentioned above worked quickly. I must have an old dll or gac assembly around.

Gary
0
Deyan
Telerik team
answered on 09 May 2011, 08:29 AM
Hi Gary,

Thanks for writing back.

If you believe that there is still an issue that causes the controls to be erroreusly populated in the VS Toolbox, please write back with some further details on how we can reproduce it. This will help us identify the reason for the issue and resolve it.

For now, we will consider this ticket closed.

Thanks for your time.

All the best,
Deyan
the Telerik team
Let us know about your Windows Phone 7 application built with RadControls and we will help you promote it. Learn more>>
Tags
General Discussions
Asked by
Gary Davis
Top achievements
Rank 2
Answers by
Fredrick Bartlett
Top achievements
Rank 1
Deyan
Telerik team
Gary Davis
Top achievements
Rank 2
Share this question
or