Mousewheel zooming ont very reactive.

8 posts, 0 answers
  1. Clint Singer
    Clint Singer avatar
    133 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 06 Nov 2009 Link to this post

    Hi,

    I noticed that on your demo of the Map control the mouse wheel support isn't very fluid.  I have to push the wheel fairly fast for it to be registered as an event by the map control.  Other map controls zoom with even the lightest of wheel moves.  It doesn't feel very natural.

    Cheers,
    Clint

    Update: Apparently you can't correct spelling mistakes in the title after posting :)
  2. Andrey
    Admin
    Andrey avatar
    1681 posts

    Posted 09 Nov 2009 Link to this post

    Hi Clint,

    Unfortunately we are unable to reproduce any issues with the mousewhell zooming speed in our local tests. Can you send to us the hardware configuration of your PC and the web browser you are using so we can investigate the problem further?


    Sincerely yours,
    Andrey Murzov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  3. Clint Singer
    Clint Singer avatar
    133 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 10 Nov 2009 Link to this post

    Any chance you have a tool to capture the hardware configuration?

    The short version is as follows:

    Windows 7 64bit
    IE 8
    Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 v1.0

    Cheers,
    Clint
  4. Andrey
    Admin
    Andrey avatar
    1681 posts

    Posted 11 Nov 2009 Link to this post

    Hello Clint,

    Thanks for the details. We investigated the issue a bit further and it seems it is reproducible when the mouse wheel is set to scroll one or two lines at a time (Control Panel -> Mouse -> Wheel). To workaround this for the time being, please set  "The following number of lines at a time" to the default value of 3.

    Best regards,
    Andrey Murzov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  5. Clint Singer
    Clint Singer avatar
    133 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 12 Nov 2009 Link to this post

    Hi,

    I have confirmed that my mouse was and is using 3 lines at a time which is the default as you have said.  There must be some other reason for this issue.

    I can confirm that I have the same problem at home which incidentally is the same model of mouse as at a work, if in fact that is the cause.  I will try to get onto other machines with other mice to see if the problem is an isolated issue.

    Cheers,
    Clint
  6. Ves
    Admin
    Ves avatar
    2927 posts

    Posted 17 Nov 2009 Link to this post

    Hi Clint,

    Did you have the chance to try this with a different mouse? In addition, can you please you try to increase the number of lines setting to 4 or 5 - just for testing purposes? We are yet to test this specific mouse, but numerous others seem to work fine with the default setting,  still unsure if this could be the real problem.

    Sincerely,
    Ves
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  7. Clint Singer
    Clint Singer avatar
    133 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 18 Nov 2009 Link to this post

    Hi,

    I tried my collegues mouse and it works properly.  The difference between his mouse and my mouse is that his mouse has distinct "clicks" when scrolling.  My mouse has a smooth scrolling wheel.

    I also tried different scroll values and it didn't really improve at all.

    Both the DeepEarth implementation and the Bing Silverlight control work fine with my mouse so it may be usefull to see what they do differently.

    Cheers,
    Clint
  8. Ves
    Admin
    Ves avatar
    2927 posts

    Posted 20 Nov 2009 Link to this post

    Hi Clint,

    Thanks for the additional info. We will look into the problem.

    Best regards,
    Ves
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Back to Top