This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.

Cannot Find RadMediaPlayer

16 Answers 128 Views
MediaPlayer
This is a migrated thread and some comments may be shown as answers.
Adam Macaulay
Top achievements
Rank 1
Adam Macaulay asked on 17 Aug 2009, 01:45 PM
I may be missing it but, when I add the Telerk MediaPlayer dll I only have the abillity to add the PlayListPresenter and RadMediaChapter to the control box. The RadMediaPlayer is not there.

Am I loading the wrong dll? This is for the latest build released on August 12th

Thank you

16 Answers, 1 is accepted

Sort by
0
Tihomir Petkov
Telerik team
answered on 18 Aug 2009, 11:35 AM
Hi Adam,

Please take a look at the sample project that I prepared for you and let me know if you experience any difficulties.

Kind regards,
Tihomir Petkov
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Check out the tips for optimizing your support resource searches.
0
Ruhi TAS
Top achievements
Rank 1
answered on 28 Aug 2009, 02:01 PM
i have the same problem i add all silverligth dll but i couldnt't find media player on the tool box ? 
0
Miroslav
Telerik team
answered on 02 Sep 2009, 07:20 AM
Hello Ruhi TAS,

Is this a problem in Visual Studio or Blend 2/3?

If it is in VS, could you try resetting your toolbox like it is shown here:

http://www.telerik.com/ClientsFiles/121549_resettoolbox.png

Best wishes,
Miroslav
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Tony Freeburg
Top achievements
Rank 1
answered on 21 Sep 2009, 07:36 PM
I have the same problem. I have added Telerik.Windows.Controls, System.Windows.Controls and Telerik.Windows.Controls.MediaPlayer to the references in VS2008. When I browse the the MediaPlayer dll and try to add it to the toolbox, only PlayListPresenter and RadMediaChapter show up. I can see RadMediaPlayer in the dll using the object browser, but I cannot get it to go in the toolbox. Help would be appreciated so that I can go ahead and buy the controls.

Thank you.
0
Kiril Stanoev
Telerik team
answered on 22 Sep 2009, 12:50 PM
Hello Tony,

I was not able to reproduce the issue you are describing.
This is what I did:

1. From the Toolbox, I selected "Choose Items":



2. From the "Silverlight Components" tab, I selected to browse for Telerik.Windows.Controls.MediaPlayer.dll.





3. This is how the "Silverlight Components" tab looked like after selecting the desired binary.



4. Finally, when I hit OK, the controls were in the Toolbox.



Give this approach a try and let me know whether I doing something differently.

Regards,
Kiril Stanoev
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Robert Smallwood
Top achievements
Rank 1
answered on 30 Sep 2009, 04:03 PM
I'm having the same issue as Adam and Ruhi. I have gone so far as to completely remove and reinstall everything to verify it is properly installed/configured and it still only shows PlayListPresenter and RadMediaChapter.

Please see the attached jpg showing the "choose toolbox items" dialog box with only the 2 items available.

If anyone has any ideas some help would be much appreciated.

Robert
0
Ruhi TAS
Top achievements
Rank 1
answered on 01 Oct 2009, 07:44 AM
dear 
Kiril Stanoev  i have still same problem. I have tried to reinstall all components but i couldn't resolved! i am wainting for new realeas :-(
bets regards

ruhi
0
Kiril Stanoev
Telerik team
answered on 05 Oct 2009, 10:26 AM
Hi Ruhi and Robert,

Could you please try following the steps I previously described, but this time with our latest internal build and let me know if you still encounter the same problem.


Sincerely yours,
Kiril Stanoev
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Robert Smallwood
Top achievements
Rank 1
answered on 05 Oct 2009, 01:46 PM
Kiril,

I downloaded the latest internal build, reset my toolbar, added the new updated DLLs and everything is working correctly now.

Thank you for the prompt help!

Patrick
0
Ruhi TAS
Top achievements
Rank 1
answered on 05 Oct 2009, 02:10 PM
thanx for new updates .. its ok!!!
0
Albert Anglin
Top achievements
Rank 1
answered on 06 Dec 2009, 09:33 AM
I having the same issue.  I'm using the Q3 version of the Silverlight tools.  It appears to be the most recent version of the tools.  Is there any other advice?  I'm using VS 2008 SP 1 (version 9.0.30729.1) and version 2009.3.1103.1030 of the MediaPlayer DLL.  Is there any sort of work around for these issues.  I have a client asking for the impossible and they wanted it done yesterday. 

Thanks for your help.  I know this is the problem that keeps on giving...
0
Albert Anglin
Top achievements
Rank 1
answered on 07 Dec 2009, 12:11 AM
FYI, I've tried this on two computers now with the same results one with XP the other running on Vista.
0
Terry
Top achievements
Rank 1
answered on 09 Dec 2009, 05:11 AM
i too am having the same problem with Q3.  I really don't want to use the latest internal build for my customer.

It's not a show-stopper.  I'll just enter the XAML manually.
0
Kiril Stanoev
Telerik team
answered on 09 Dec 2009, 02:58 PM
Hello Terry,

This issue has been fixed with our Service Pack 1 release. Give it a try and let me know if you experience some problems.


Greetings,
Kiril Stanoev
the Telerik team

Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
0
Lee Sauer
Top achievements
Rank 1
answered on 24 May 2010, 08:24 PM
Greetings,

I, too am experiencing the same problem as the others in this thread.  However, I'm using the Q1 2010 version of the control (the specific version is 2010.1.422.1040).

I have tried the other "tricks" you suggested without any luck.  The Media Player controls all show up in Expression Blend 4, but not in Visual Studio 2010.  Like the others I get only Playlist Presenter and RadMediaChapter.

Your help will be appreciated.

Thanks,

Lee Sauer
0
Vladislav
Telerik team
answered on 27 May 2010, 09:34 AM
Hello Lee Sauer,

We are not aware of this problem with our latest official release.
All of our controls should be available in the VisualStudio 2010 toolbox, just after installing them with our installer.
You don't have to perform any additional "tricks" in order to add them in the toolbox.
Can you please try to re-install the controls and let us know the result?

Attached is a screen shot of VS2010 with RadMediaPlayer just added from the toolbox. The RadMediaPlayer components are in the upper left corner of the picture.

Sincerely yours,
Vladislav
the Telerik team

Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
Tags
MediaPlayer
Asked by
Adam Macaulay
Top achievements
Rank 1
Answers by
Tihomir Petkov
Telerik team
Ruhi TAS
Top achievements
Rank 1
Miroslav
Telerik team
Tony Freeburg
Top achievements
Rank 1
Kiril Stanoev
Telerik team
Robert Smallwood
Top achievements
Rank 1
Albert Anglin
Top achievements
Rank 1
Terry
Top achievements
Rank 1
Lee Sauer
Top achievements
Rank 1
Vladislav
Telerik team
Share this question
or