AutoComplete

9 posts, 0 answers
  1. Lars Johansen
    Lars Johansen avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 20 Oct 2009 Link to this post

    Hi,

    Lets say I have a list like this in my combobox:
    102003,102033,120703,120804,140500,143000

    With the AutoComplete active:
    When i start to type 12 it jumps to 120703 with is all correct.

    Now I want to go to the 140500 numbers so I type 14 but it don't jump because it just continues on the AutoComplete string (1214)

    Can I reset the AutoComplete string If nothing was types in a given period ?

    Thanks
    /Lars

    Using RadControls for Silverlight 2009.2 812
  2. Valeri Hristov
    Admin
    Valeri Hristov avatar
    2252 posts

    Posted 21 Oct 2009 Link to this post

    Hi Lars,

    In version 812 there is no way to reset the autocomplete buffer, except by reopening the dropdown, or pressing backspace several times. We will provide some improvements in that area with Q3 2009 (scheduled in two weeks) - if the user does not type anything for ~500ms the buffer will automatically reset. Unfortunately we were unable to implement the other part of the logic, where the selection cycles when the user types only the first letter of the items, but we are well aware that this is very important feature and we will definitely improve it in the near future.

    Kind regards,
    Valeri Hristov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  3. Lars Johansen
    Lars Johansen avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 21 Oct 2009 Link to this post

    Hi,

    Thanks for the answer.

    Im unsure - what will that mean for my example above ?

    Can I use one of the Q3 beta releases to test it my self ? Or will it only be included in the final Q3 release ?

    /Lars
  4. Valeri Hristov
    Admin
    Valeri Hristov avatar
    2252 posts

    Posted 23 Oct 2009 Link to this post

    Hi Lars,

    The feature will be included in the official Q3 release, it is not present in Beta 1 and 2. If you open a new support ticket I could send you developer version of the pre-release assemblies just to test the functionality. Unfortunately I cannot guarantee the stability of all controls, so I would recommend using the assemblies only for testing.

    All the best,
    Valeri Hristov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  5. Lars Johansen
    Lars Johansen avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 05 Nov 2009 Link to this post

    Hi Valeri,

    The Q3 release works as expected, the only problem is that the ~500ms seems to fast for my older co-workers :-)
    It could be nice to be able to set this value !

    /Lars
  6. Valeri Hristov
    Admin
    Valeri Hristov avatar
    2252 posts

    Posted 06 Nov 2009 Link to this post

    Hi Lars,

    I will add a static property on the TextSearch class that will allow configuring the autocomplete timeout with the upcoming internal build next week.

    Greetings,
    Valeri Hristov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  7. Lars Johansen
    Lars Johansen avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 06 Nov 2009 Link to this post

    Hi Valeri,

    Found a bug - I think.

    If I move the mouse down the list of items (Away from the selected item) and then try the autocomplete it behaves strangely ?

    /Lars
  8. Lars Johansen
    Lars Johansen avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 11 Nov 2009 Link to this post

    Anyone seen this ?

    /Lars
  9. Valeri Hristov
    Admin
    Valeri Hristov avatar
    2252 posts

    Posted 12 Nov 2009 Link to this post

    Hi Lars,

    I apologize for the delayed answer.

    The problem seems simple enough to be reproduced on our online demos, but I am unable to do so. Could you provide more information? Probably we are missing something important.

    All the best,
    Valeri Hristov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
Back to Top