Windows 10 Universal Mail App cannot be captured

3 posts, 1 answers
  1. Najib
    Najib avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2017

    Posted 20 Oct 2017 Link to this post

    Hi there, I'm trying to capture traffic on a Windows 10 from the universal mail app. I followed the app container procedure however when I start capturing a press the sync button in the mail app, the app just keeps showing the loading animation over and over. As soon as I close fiddler the mail app manages to sync. Can anyone confirm this behaviour and perhaps have a solution? Thanks.
  2. Answer
    Simeon
    Admin
    Simeon avatar
    116 posts

    Posted 26 Oct 2017 Link to this post

    Hello,

    I managed to reproduce your issue.

    Firstly, could you please, confirm that you have configured Fiddler to work in buffering mode (the default) which buffers the response before sending it to the client and also that you have enabled the decryption of the HTTPS traffic.

    If this is the case, it seems that the server for the mail client is streaming the response and Fiddler by default does not forward it to the client until it receives it all. Hence, the mail client does not receive the response.

    The solution is to enable the Streaming Mode by clicking on the 'Stream' button on the toolbar. This makes Fiddler forward any response data to the client immediately.

    Regards,
    Simeon
    Progress Telerik
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  3. Najib
    Najib avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2017

    Posted 26 Oct 2017 in reply to Simeon Link to this post

    Hi Simeon,

    Yes that in fact worked! Thanks for the feedback!

Back to Top