Safari test execution

6 posts, 0 answers
  1. Tyson McCall
    Tyson McCall avatar
    6 posts
    Member since:
    Apr 2010

    Posted 17 May 2010 Link to this post

    Hi,

    For some reason WebAii Safari Assistant isn't working.  I have a trail version of the WebUI test studio developer edition. I try to perform a quick test execution and it launches Safari 4.0.5 (WebAii Safari Assistant) to this page - file:///C:/Program%20Files/Telerik/WebUI%20Test%20Studio%202010.1/Browser%20Extensions/Safari/start.html.  Nothing happens after that, it just remains on this Safari start page.  The first step in the test is to navigate to the test url.  If I switch to IE or FF, the test executes successfully.  Anyone else experiencing this issue with Sarfari?


    I have checked the configuration settings for Safari based on http://www.artoftest.com/support/webaii/topicsindex.aspx?topic=configuresafari3

    The test fails due to execution timeout.  See below:
    Overall Result: Fail
    --------------------------------------------------
    '5/17/2010 4:38:09 PM' - Unexpected exception during execution.
    '5/17/2010 4:38:09 PM' - System.TimeoutException: Wait for condition has timed out
       at ArtOfTest.Common.WaitSync.CheckResult(WaitSync wait, String extraExceptionInfo)
       at ArtOfTest.Common.WaitSync.For[T](Predicate`1 predicate, T target, Boolean invertCondition, Int32 timeout)
       at ArtOfTest.WebAii.Core.Manager.WaitForBrowserToConnect(Int32 browserIndexToWaitFor)
       at ArtOfTest.WebAii.Core.Manager.LaunchNewBrowser(BrowserType browserToLaunch, Boolean waitForBrowserToConnect, ProcessWindowStyle windowStyle)
       at ArtOfTest.WebAii.Core.Manager.LaunchNewBrowser()
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.Initialize(Settings settings, String deploymentDirectory, ExecutionType exeType)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.ExecuteTest(Test test, Settings settings, String deploymentFolder, ExecutionType exeType)
    --------------------------------------------------
    '5/17/2010 4:38:09 PM' - Overall Result: Fail
    --------------------------------------------------

    Thanks,
    Tyson
  2. Missing user
    Missing user avatar

    Posted 17 May 2010 Link to this post

    Hi Tyson,

    Thanks for the post and question. Do you have Silverlight installed on your machine? If not, please try using Safari after installing Silverlight.

    If you do have Silverlight installed, please reply back with what version of Windows you have and if you are using a user  account that is part of the Admin Groupd for the machine.

    Sincerely,
    Nelson Sin
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. Tyson McCall
    Tyson McCall avatar
    6 posts
    Member since:
    Apr 2010

    Posted 18 May 2010 Link to this post

    Hi Nelson,

    I do not have Silverlight installed on my machine.  We are unable to install Silverlight on our machines at this time.  Is there a workaround for this without having to install Silverlight?

    Windows version: XP SP3

    Thanks
    Tyson
  4. Missing user
    Missing user avatar

    Posted 18 May 2010 Link to this post

    Hello again Tyson,

    Unfortunately, there is not a work around as Silverlight is a requirement for Safari automation. I apologize if this was not as well documented as it should have been.

    If you can please continue your trial and testing in the other 2 supported browsers, or if possible, test in Safari on a dedicated virtual or physical testing machine.

    Sincerely,
    Nelson
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  5. Pam
    Pam avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 01 Nov 2010 Link to this post

    I too am getting this response when trying to run my tests against Safari

    I do have Silver light installed

    Version: 4.0.50917.0


    am using Windows 7 enterprise x64

    yes I am a part of the local admin group on the system

    Safari is version 5.0.2(7533.18.5)

    and I too am on the Trial version of WebUI (dev edition)
  6. Pam
    Pam avatar
    2 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 01 Nov 2010 Link to this post

    Nevermind, I missed a setting in the configuration of the browser (pop up blocker)
    Sorry for the clutter
Back to Top