Running test on VM slow but local fast

4 posts, 0 answers
  1. CVue
    CVue avatar
    36 posts
    Member since:
    Mar 2015

    Posted 25 Sep 2015 Link to this post

    Running the tests on Chrome/Firefox browsers on VM slaves are VERY slow, but when run on local computer, the tests runs normal. Any contributions that is causing the issue?
  2. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3360 posts

    Posted 25 Sep 2015 Link to this post

    Hello Cher,

    There isn't anything specific or unique about running tests on a VM compared to a real machine. All I can suggest is that you look into the performance of the VM itself:
    • Does the VM have enough memory to run efficiently? This is the most common reason why VM's run slow, a lack of virtual memory assigned to the VM.
    • Is the virtual network connection have decent through put? How does the same application behave when you run it manually in the same browser?
    • Is the VM server overloaded? Too many VM's running in parallel on it?



    Regards,
    Cody
    Telerik
     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
  3. CVue
    CVue avatar
    36 posts
    Member since:
    Mar 2015

    Posted 25 Sep 2015 in reply to Cody Link to this post

    When manually running the test on chrome/firefox browser on vm, it runs slow as if it was scheduled. virtual memory on vm is set to 6gb which should be plenty. There is no other test running parallel. 
  4. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3360 posts

    Posted 28 Sep 2015 Link to this post

    Hello Cher,

    I agree 6GB of virtual memory should be plenty.

    I just want to be sure I understand exactly what you did. When you state "When manually running the test..." were you using our commend line runner, or just manually interacting with the browser without using Test Studio at all? I hope it was the latter, you weren't using Test Studio at all, as this proves there's something wrong with the VM itself and your IT people need to investigate what's causing it to run unacceptably slow.

    However if the browser is only acting slow while running a Test Studio test I'll need to look at this myself. I'm unable to think of possible reason why a browser would only run slow while running a Test Studio test. But first please confirm, when exactly does the browser run slow:
    • All the time? If this is the case only your IT group can help with this.
    • Only while running a Test Studio test? If true I'll need to setup an online meeting to try and diagnose what's going on here.

    Regards,
    Cody
    Telerik
     
    The New Release of Telerik Test Studio Is Here! Download, install,
    and send us your feedback!
Back to Top