Theme Problem

7 posts, 0 answers
  1. Gourangi
    Gourangi avatar
    83 posts
    Member since:
    Mar 2008

    Posted 05 Feb 2009 Link to this post

    Hi,

    I have just installed winforms control Q3 2008 SP2 and I am not able to see more themes for RADButton and RADGridView controls.
    It is just showing Reset and ControlDefault !

    I want to implement vista theme for both.

    Help me out.

    Regards,
    Divyesh Chapaneri
  2. Gourangi
    Gourangi avatar
    83 posts
    Member since:
    Mar 2008

    Posted 05 Feb 2009 Link to this post

    Ok I got it !

    You guys have given ready made theme manager for each of the themes.

    Things working fine now.

    Thanks
  3. UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready
  4. Nikolay
    Admin
    Nikolay avatar
    1803 posts

    Posted 05 Feb 2009 Link to this post

    Hello Divyesh Chapaneri,

    I am glad to hear that you found the answer to your question. Indeed, we made separate theme components for the different predefined themes: Aqua, Desert, Miscellaneous, Office2007Silver, Office2007Black, Telerik and Vista.

    Regarding the Vista theme for RadGridView (white background with blue row hover and selection), it is the default theme for this control. So, when you choose ControlDefault, you actually choose the Vista theme.

    If you have additional questions, feel free to contact me.

    Greetings,
    Nikolay
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  5. Michael
    Michael avatar
    18 posts
    Member since:
    Feb 2009

    Posted 05 Feb 2009 Link to this post

    Another theme issue

    I have to radbutton on my form and i created a custom theme for them. During designtime i applied the theme to the buttons and all is well. However when i view the form in runtime it defaults back to the Radforms theme which is "Office2007Black". I dont understand why this is happening. I even tried to set the theme in code 

     

    RadButtonPar_Start.ThemeName =

    "Startbutton"

     

     

    RadButtonPar_Stop.ThemeName = "Stopbutton"

     

  6. Nikolay
    Admin
    Nikolay avatar
    1803 posts

    Posted 06 Feb 2009 Link to this post

    Hi Michael,

    Please find the answer to your question in the other forum thread regarding the same question:
    http://www.telerik.com/community/forums/winforms/buttons/button-not-applying-theme-at-runtime.aspx

    Greetings,
    Nikolay
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  7. Franco
    Franco avatar
    1 posts
    Member since:
    Sep 2013

    Posted 06 Oct 2013 Link to this post

    Hi i'm using radiobuttons in the Office2010Blue theme, and the radiobuttons are not working. In fact, when i change the theme to the ControlDefault it's start working again


    could you please help me
  8. Nikolay
    Admin
    Nikolay avatar
    1803 posts

    Posted 09 Oct 2013 Link to this post

    Hi Franco,

    I tested our RadRadioButton for WinForms with Office2010Blue theme in the context of our latest version Q2 2013 SP1, but I was not able to observe any issues with it. Therefore, I would kindly ask you to explain your situation in greater detail. It will be best if you open a new support ticket and attach a sample project there which demonstrates the experienced behavior. This will allow me to provide you with adequate assistance.

    Regards,
    Nikolay
    Telerik
    TRY TELERIK'S NEWEST PRODUCT - EQATEC APPLICATION ANALYTICS for WINFORMS.
    Learn what features your users use (or don't use) in your application. Know your audience. Target it better. Develop wisely.
    Sign up for Free application insights >>
Back to Top
UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready