All Rad controls gone from Toolbox!

6 posts, 1 answers
  1. Kipp
    Kipp avatar
    23 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 31 Jan 2013 Link to this post

    All the rad controls and their groups are gone from my toolbox.

    I spent 2+ hours repairing VS2010 and loading updates.  I then ran the telerik toolbox configurer and they were there.  Then, while changing the Text property of a Telerik control, VS crashed.  When I reopened the project the tools were all gone from the toolbox again.

    What is going on?!  This is costing me a huge amount of time!

    How can I fix this quickly?
  2. Kipp
    Kipp avatar
    23 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 31 Jan 2013 Link to this post

    Rerunnung the Toolbox Configurator does nothing.
  3. UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready
  4. Kipp
    Kipp avatar
    23 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 31 Jan 2013 Link to this post

    I deleted

    "C:\Users\<your username here>\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\10.0\toolbox.tbd"

    After reopening VS, all the rad controls were back in the toolbox.
  5. Answer
    Petar
    Admin
    Petar avatar
    219 posts

    Posted 05 Feb 2013 Link to this post

    Hi,

    I am sorry for the trouble that you have encountered.

    Visual Studio sometimes fails to load third-party components in the Toolbox due to various reasons. One of them is invalid Toolbox cache (stored in .tbd files). Resetting the Toolbox (right-click the Toolbox and click 'Reset Toolbox') or cleaning the Toolbox cache (.tbd files) usually helps with the issue.

    I am glad that you managed to resolve the issue on your side. If you encounter any future problems don't hesitate to contact us again.

    All the best,
    Petar
    the Telerik team
    Q3'12 SP1 of RadControls for WinForms is out now. See what's new.
  6. Kavish
    Kavish avatar
    2 posts
    Member since:
    Nov 2014

    Posted 07 Jan 2015 in reply to Petar Link to this post

    Hi,

    I cannot find the .tbd files in VS 2013.
    I've gone though 'C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\12.0' but no trace of the files.

    I've also tried Resetting the Toolbox but to no avail.

    Another solution for it please.
  7. Kavish
    Kavish avatar
    2 posts
    Member since:
    Nov 2014

    Posted 07 Jan 2015 in reply to Kavish Link to this post

    They were hidden files.
Back to Top
UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready