Test Explorer cannot find test / No tests listed in test explorer

9 posts, 0 answers
  1. Siva
    Siva avatar
    28 posts
    Member since:
    Apr 2012

    Posted 30 Jul 2013 Link to this post

    Hi Telerik Teanm

     I have created some tests in Teststudio, I am using VS2012 Plug-in . I Build the Solution, Build was success, but no tests listed in Test Explorer.

    My Configurations :
    VS 2012 Professional
    Test Studio Latest Version
    >net framework 4.5
    VS Update 3

    Issue : Tests not Listed
    Tried :

    1. Running VS as an Admin
    2. Clean and Rebuild Solution
    3. Process Architechture x86 / x64


    Still It is not working. Could you give me a Solution ASAP



  2. Rodney
    Admin
    Rodney avatar
    6 posts

    Posted 31 Jul 2013 Link to this post

    Hi Siva,

    Thank you for contacting Telerik. We have an existing ticket in our Feedback Portal that addresses an issue with Test Explorer in VS2012 not discovering Test Studio tests. This should have been fixed in the Test Studio 2012.2.1420 update. Based on your description, this is still an issue.

    I've gotten reports in the past that this behavior may be related to the way the Solution is being launched in Visual Studio. How are you opening your Solution? Does this issue happen with newly created Solutions? Projects? I think the best way to confirm the behavior would be to reproduce the symptoms locally. 

    Please provide a copy of one of your affected solutions. Keep in mind that our ticket system only supports attachments with .zip, .rar, .ace, .jpg, .gif, .css, or .png formats. You will need to compress the .sln file before attaching it to the ticket system. 

    Also, a screenshot of the behavior would be extremely useful. This way, we have something that can immediately be forwarded to our QA team for further testing. 

    I've converted this public forum post to a private support ticket to preserve your privacy. 

    Regards,
    Rodney
    Telerik
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  3. Andrew
    Andrew avatar
    125 posts
    Member since:
    Sep 2008

    Posted 17 Oct 2013 Link to this post

    I am also having this issue.

    I right click on the scenario I made and select add test and it says 'There are no tests available to pick'
  4. Rodney
    Admin
    Rodney avatar
    6 posts

    Posted 22 Oct 2013 Link to this post

    Hi Andrew,

    Can you be more specific. When you say "I right click on the scenario I made", are you referring to what you see in the Test Explorer pane? In order to for me to fully understand, please include a screenshot or short video of the page that you are having trouble with. I recommend using Jing for short videos but you can use whatever screen recording software you like. 

    Regards,
    Rodney
    Telerik
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  5. Rodney
    Admin
    Rodney avatar
    6 posts

    Posted 22 Oct 2013 Link to this post

    Hi Andrew,

    It looks like Cody is addressing your questions in this forum thread. Lets go ahead and close this thread.


    Regards,

    Rodney 
    Telerik
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions! 
    Test Studio Trainings

  6. Wai
    Wai avatar
    2 posts
    Member since:
    Jun 2014

    Posted 25 Jun 2014 Link to this post

    Hi Telerik Support,
    I am experiencing the same problem on VS2013.
    I am using Test Studio Ultimate  2014.2.618.0 with VS2013. My PC is Window8.
    This is what I did.
    1) In VS 2013, Create a Telerik Test Project. This by default also create a webtest1.tstest test case. This webtest1 can be seen in VS Test Explorer.
    2) Save and then close the project.
    3) Exit VS2013
    4) Run VS2013 and open Telerik Test Project.
    5) webtest1 cannot be found in Test Explorer.
    I attached the project.
    Please help.
    Thanks
    Wai
  7. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    750 posts

    Posted 30 Jun 2014 Link to this post

    Hello Siva,

    Please try when you open the project to do a build and then check out if the test appears in the test explorer. You can also use the search in order to locate the test in question.

    In the mean time I will try reproduce this behavior and investigate further.


    Regards,
    Ivaylo
    Telerik
     
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
     
  8. Abhijit
    Abhijit avatar
    1 posts
    Member since:
    Jul 2016

    Posted 02 Aug Link to this post

    Hi,

    I'm using Visual Studio 2012 ,I have installed telerik test studio and Testing framework.

    But when i build the solution,the test names are not displayed in test explorer except Webtest1.cs.So Kindly let me know if any possiblity to Generate all the test methods in Test explorer.

     

    Thanks In Advance,

    Abhijit

  9. Elena Tsvetkova
    Admin
    Elena Tsvetkova avatar
    253 posts

    Posted 05 Aug Link to this post

    Hi Abhijit,

    Please check your Visual Studio output and whether there are any errors listed. Have you tried the suggestions in the previous post? What the result would be? 
    It would be also quite useful if you could provide us the project in question or any sample one that reproduces the behavior. Thanks in advance! 

    Regards,
    Elena Tsvetkova
    Telerik by Progress
     
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
     
Back to Top
  Cast Your Vote at DevPro Connections! Cast Your Vote at  Win IT Pro Connections!