Slow startup

9 posts, 0 answers
  1. Paul
    Paul avatar
    56 posts
    Member since:
    Jan 2006

    Posted 30 Jul 2014 Link to this post

    Within the last few weeks we have noticed a very long latency with the loading of existing projects, as well as when you create a blank project and import an archive of files (copy an existing project). Graphite tends to freeze for a long time during the copy process (5-10 minutes), and also when opening an existing project it does it's synchronizing and code analysis for an extremely long time before it finally allows you to open files. Not to mention once you click to open a file it lags once again. This is becoming a very annoying issue. This has also been replicated on numerous computers within and outside of our network.

    Paul
  2. Paul
    Paul avatar
    56 posts
    Member since:
    Jan 2006

    Posted 30 Jul 2014 Link to this post

    Latest log. I completed shut down AppBuilder, restarted the application and loaded an app. This is what the log now shows:

    [2014-07-30 12:15:01.459] Log (Info,None): Version 2014.2.717.2. Deployment location https://app.icenium.com.
    [2014-07-30 12:15:11.240] Log (Info,None): Logged in as: pranieri@linvatec.com
    [2014-07-30 12:15:46.066] Log (Info,Medium): The Windows Phone SDK is not installed on this system. To build and deploy Windows Phone applications on devices, install the Windows Phone SDK.
    [2014-07-30 12:23:00.810] Log (Info,Low): Found device Conmed's iPad
    [2014-07-30 12:23:14.833] Log (Exception,High): System.ArgumentException: Stream was not readable.

    Server stack trace:
       at System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize)
       at System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding)
       at System.Net.Http.Formatting.JsonMediaTypeFormatter.<>c__DisplayClass8.<ReadFromStreamAsync>b__6()
       at System.Threading.Tasks.TaskHelpers.RunSynchronously[TResult](Func`1 func, CancellationToken cancellationToken)

    Exception rethrown at [0]:
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task)
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccess(Task task)
       at OperationExecutorExtensions.<RequestAndParseAsync>d__1f`2.MoveNext()

    Exception rethrown at [1]:
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task)
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccess(Task task)
       at #Mcd.#4ge.#iHe.#qb()

    Exception rethrown at [2]:
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task)
       at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccess(Task task)
       at #Mcd.#4ge.#Ahe.#qb()
    [2014-07-30 12:23:19.805] Log (Exception,High): System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Documents and Settings\pranieri\Local Settings\Application Data\Telerik\BlackDragon\pranieri_linvatec.com\merged\merged\App_Resources\iOS\Info.plist'.
    File name: 'C:\Documents and Settings\pranieri\Local Settings\Application Data\Telerik\BlackDragon\pranieri_linvatec.com\merged\merged\App_Resources\iOS\Info.plist'
       at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
       at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath)
       at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)
       at Telerik.BlackDragon.Common.IO.LocalFileContents.OpenRead()
       at Telerik.BlackDragon.Client.Modules.CodeAnalysisIntegration.Integration.FileLanguageNameResolver.IsBinaryPListFile(String filePath)
  3. Paul
    Paul avatar
    56 posts
    Member since:
    Jan 2006

    Posted 30 Jul 2014 Link to this post

    Finally after the Appbuilder finally loaded my project I tried to open a file. It sat "synchronizing" for over 10 minutes. I cannot attach the log file because it says it is larger than 2MB, however it is only 1.3MB.
  4. Tonci
    Tonci  avatar
    22 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 30 Jul 2014 Link to this post

    Had similar problem today.
    Than, received email from Telerik.
    ------------------------------------------------------
    AppBuilder: Degraded performance when starting and synchronizing projects with the cloud
    Incident Report for Telerik Platform
    We have identified an issue with our session persistence on the server. If you still experience the problem please log out and log back in until we apply a permanent fix.
    Jul 30, 20:43 UTC
    ------------------------------------------------------
    Workaround with log out and log in helped :-)
  5. Kaloyan
    Admin
    Kaloyan avatar
    872 posts

    Posted 31 Jul 2014 Link to this post

    Hi guys,

    The issue appeared to be related to an expired AppBuilder session. As noted by Tonci (and said on our status page), the temporarily workaround was to log out and in inside the AppBuilder Windows Client again. 

    Nevertheless, we managed to also include the permanent fix for that issue, in the just released AppBuilder 2.4 version. You can check if re-logging after the update is applied fixes the matter on your side.

    I hope this helps. Please excuse us for any inconveniences this has caused.


    Regards,
    Kaloyan
    Telerik
     

    Visit the Telerik Verified Plugins Marketplace and get the custom Cordova plugin you need, already tweaked to work seamlessly with AppBuilder.

     
  6. Paul
    Paul avatar
    56 posts
    Member since:
    Jan 2006

    Posted 31 Jul 2014 Link to this post

    Thanks for the suggestion Tonci, however this did not correct anything. I even went to the extend of completely uninstalling AppBuilder and reinstalling it. I was able to get in, but I am still having problems loading files. Now my co-worker is experience some of the same symptoms on his PC.

    This is becoming ridiculous, and I am unable to work due to the frequent latency issues.
  7. Paul
    Paul avatar
    56 posts
    Member since:
    Jan 2006

    Posted 31 Jul 2014 in reply to Kaloyan Link to this post

    Kaloyan,

    I tried to log out, however AppBuilder automatically logs me back in. I Also completely closed out of Appbuilder to see if the version update would begin for version 2.4, which it did not. What should I do now?
  8. Tonci
    Tonci  avatar
    22 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 01 Aug 2014 Link to this post

    Dear Paul
    I'm sorry to hear that you still have a problems. I was also frustrated 2 days ago. I also uninstalled Graphite but that did not helped. In freshly installed Graphite I made second copy of git repo but problems where still there. I couldn't work. I was furious :-(Morning after I had same problem on different computer and on different location. Than I noticed automated email form Telerik status page. At first I could not log out from Graphite. I tried several times and eventually I was log out. After login all magicly worked :-)))I did logout/login on first computer and after that Graphite started to work there also. Several hours later AppBuilder was updated to new version. Im happy, again. Also I would like to say thanks to you, because you reported problem on this formu, and I think that triggered Telerik to notice and solve problem, at least in my case.Kind regards
    Tonci
  9. Zdravko
    Admin
    Zdravko avatar
    657 posts

    Posted 05 Aug 2014 Link to this post

    Hi Paul,

    Our latest update was released on Thursday 31.07.2014 and I suppose you are already using it.
    Hopefully everything works as expected for you.
    If not please file your concerns so we could investigate further.
    Thank you all for your patience.

    Regards,
    Zdravko
    Telerik
     

    Visit the Telerik Verified Plugins Marketplace and get the custom Cordova plugin you need, already tweaked to work seamlessly with AppBuilder.

     
Back to Top